Nog meer Taalmaatjes gezocht

GEMEENTE BERG EN DAL – Sinds februari 2017 is het project Taalmaatjes bij Forte Welzijn gestart.

Het project helpt nieuwkomers in de gemeente Berg en Dal te oefenen met de Nederlandse taal door een wekelijks contactmoment te hebben met een taalmaatje.

Oefenen

Taalmaatjes oefenen samen de taal bij elkaar thuis, in de bibliotheek of tijdens uitstapjes. Vanaf de start van het project hebben zich inmiddels ruim 60 vrijwilligers aangemeld en zijn er ruim 30 matches tussen vrijwilligers en nieuwkomers ontstaan.

Taalmaatjescafé

Om ervoor te zorgen dat de Taalmaatjes de goede dingen doen, maar ook signalen kunnen doorgeven is er elke maand een taalmaatjescafé. Inmiddels hebben er al twee van deze café plaats gevonden met een gemiddelde opkomst van 20 vrijwilligers. Taalmaatjes kunnen hier uitwisselen en tips aan elkaar en aan de organisatie geven.

Vooral in de polder vraag

Er is veel vraag naar een taalmaatje vanuit nieuwkomers door de gehele gemeente. Hierdoor is een nieuwe oproep nodig en dan voornamelijk in het gebied: Ooij, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Dat kan bij Lisanne Bron: [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nog meer Taalmaatjes gezocht

Reageren is niet toegestaan.