Galgenhei afgesloten na nieuwe aanval op schaap

GROESBEEK – Een nieuwe aanval van een hond op een schaap heeft er toe geleid dat de gemeente Berg en Dal heeft besloten de Galgenhei in Groesbeek de komende twee weken af te sluiten.


Galgenhei afgesloten na zoveelste bijtincident. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het bijtincident gebeurde vorig weekend door een tot nu toe nog onbekend gebleven hond.

Hondenbezitters lappen regels aan laars

Ondanks het verzoek bij de ingangen om geen honden los te laten lopen als er schapen grazen, zijn er toch hondenbezitters die hun hond los laten. Men lijkt niet te leren van het verleden. Dat heeft dit weekend gezorgd voor een nieuw incident. De gemeente rest niets anders dan het hek dicht te gooien en af te sluiten. Dit om de schapen niet verder in gevaar te brengen. Wie toch met zijn of haar viervoeter gezien wordt krijgt een bekeuring. Over 14 dagen zijn de schapen weg en worden de kettingen weer van de poorten gehaald.

Paar keer per jaar

“Het is de bedoeling dat het terrein iedere keer als er schapen grazen tijdelijk wordt afgesloten”, laat Nel van den Bergh van Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek tegenover DeGroesbeek.nl weten. De stichting is in overleg met de gemeente Berg en Dal tot deze maatregel gekomen. “De schapen zijn er een paar keer per jaar en de afsluiting duurt dan telkens een week of twee.”

“Stukken uit gebeten”

Het schaap heeft de aanval in ieder geval overleefd, maar zijn er wel “hele stukken uit gebeten”, aldus Van den Bergh. In mei overleed er nog een schaap na een aanval door een hond. Datzelfde beestje is in september 2016 ook al aangevallen, maar overleefde het toen.

Met de aanval van een Rottweiler in 2013 meegerekend is dit de vierde (bij ons bekende) aanval.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
splinter

Nog meer van dat volk in huis nemen.

eigen rechter

Als er is iemand meer van weet, en het adres en naam weet van die hondeneigenaar gaarne even hier vermelden a.u.b

Floortje

Helemaal geen HONDEN meer toe laten, wel of niet aan de riem.

Johann

Misschien een optie; alle honden in Groesbeek registreren als zijnde extra inwoner.

Toontje

Het is hetzelfde soort dat hun hond overal laatbschijten zonder het op te ruimen. Onderzoek naar het psychologisch profiel van die hondenbezitters zal ongetwijfeld wijzen op narcisme, egoïsme, een ongezonde hoeveelheid eigenwijsheid en bijzonder weinig empathie.

vinkje

Mee eens Toon. Ik heb zelf een hond en erger me steeds aan dit soort mensen!!

Oranje Leeuw.

Het is wel duidelijk dat deze hondenbezitter of blind is / niet kan lezen…. of stront eigenwijs is.

Kwam er vorige langs gelijk met de politie. Kwam een vent met twee honden uit alle bij los . Politie reed mooi zachtjes door . Ze keken wel maar deden geen zak

pedro

moeten eerst meer van die schaapjes dood dat worden die slapers op dat gemeente huis wakker diep triest dat er niets aan gedaan wordt

R. Ommel

Honden belasting invoeren en niet te weinig zodat die krengen onbetaalbaar worden.

Jan Norp

Splinter
wat bedoel je met “dat volk”? Dat is nu niet duidelijk. Bedoel je Groesbekers, blanke mensen, amerikanen? Of ben je gewoon een racist?

wpDiscuz