Uniek optreden Zuid-Afrikaans koor

GROESBEEK – Op zondag 2 juli 2017 begint om 20:00 uur een groot concert in de kerk van Cosmas en Damianus in Groesbeek.


Het Potchefstroomse Universiteitskoor.

Het Potchefstroomse Universiteitskoor

Het koor dat het concert geeft, Potchefstroomse Universiteitskoor (PUK) uit Potchefstroom (Zuid-Afrika), staat onder leiding van zijn dirigent Kobus Venter. Diegenen die ook in 2003, 2008, 2001 of 2014 bij het indrukwekkende optreden van dit koor zijn geweest, zullen nu zeker wéér van de partij willen zijn! Mocht u er toen niet bij zijn geweest, dan is dit uw kans!

Kerk van Cosmas en Damianus in Groesbeek

Het koor reist 3 weken lang vanaf Zuid-Afrika door Europa, via Bemmel en Groesbeek naar Duitsland, Slovenië, Kroatië, Oostenrijk en Italië, alvorens weer terug te vliegen naar Johannesburg. In Nederland verblijft het koor een aantal dagen in Bemmel en Groesbeek en zal overnachten bij gastgezinnen.

De entree is gratis

Door de hoge kosten, die het koor maakt (vooral door de sterke Euro), zal er na het concert in de Cosmas een collecte worden gehouden. Na afloop zullen CD’s van het koor worden verkocht voor € 10,- per stuk.

“Afgeladen”

“Ik zou het ontzettend fijn vinden, wanneer de kerk helemaal afgeladen vol zou zitten en we het gastkoor op die manier een geweldig onthaal zouden geven, net als in 2003, 2008, 2011 en 2014. Ook dat was een overweldigend succes. Niemand zal er spijt van krijgen. Voor mij is dit het mooiste koor in de wereld”, aldus Eugène Ceulemans van het Groesbeeks Gemengd Koor.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan Norp

Van harte aanbevolen. Een bijzonder koor. Ik heb de eerdere concerten in Groesbeek meegemaakt. Ook de optredens in de Stervenskerk en op de Heilig Landstichting. Zie nu weer uit naar het concert van 2 juli.

wpDiscuz