Sociaal Groesbeek wil verantwoording omroepgelden

GROESBEEK/GEMEENTE BERG EN DAL – Wat is er gebeurd met de € 81.000,- die er voor de fusie tussen omroep Groesbeek en WFM was?

Omroep_Berg_en_Dal_logo1-DGB

Dat wil Sociaal Groesbeek weten. De partij is bereid om de rekenkamercommissie in te schakelen voor onderzoek.

Ook aandacht voor huidige situatie

De lokale omroep stuurde onlangs een brief naar de gemeente waarin duidelijk werd dat de financiële situatie nijpend is. Dave van Loon (CDA) vroeg het college donderdagavond naar aanleiding van die brief om extra aandacht te besteden aan de huidige situatie bij omroep Berg en Dal. Met name de huisvestingskosten zijn hoog: € 28.000,- per jaar, en de subsidie wordt gefaseerd teruggeschroefd naar € 22.500,- (is nu € 30.000,-). “Het heeft onze aandacht”, liet burgemeester Mark Slinkman weten.

“Wat is er mee gedaan?”

Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters haalde vervolgens de € 81.000,- aan. “Bij ons blijft die 81.000 euro hangen die er voorheen gewoon was”, sprak Peters. “Eigenlijk wil ik een onderzoek door de rekenkamer”, zei hij. Peters wil weten wat men met dat bedrag heeft gedaan en welke spullen er zijn aangeschaft. “U weet wat de route is. Dat kunnen we doorgeleiden en het is dan aan de rekenkamer om dat op te nemen”, antwoordde Slinkman over de te doorlopen procedure.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
TV kantine

Er is de laatste jaren bij de omroep veel geld gegaan naar de TV afdeling. Het mooiste was niet goed genoeg. Hele dure Apple computer moesten er komen. De initiator van de TV is al heel snel boos weggelopen. Weggegooid (gemeenschaps) geld dus.

Handige Harrie

Ik weet niet of jij in de studio’s geweest bent.. maar daar staat een Apple computer die zeker 10 jaar oud is….. beetje vuurtje aanwakker… TV kantine….

pedro

die jongens daar doen goed werk de ouderen zijn er blij mee en ook de spelletjes zijn in trek dus?????

fan omroep

Wat flauw van de muziek expres om na te trappen!

Jean - Paul

Elke gelegenheid waar omroep B&D word genoemd grijpt een bepaalde heer van de Muziek express aan om er zijn (geheel onterechte) gal over te spuuchen. Juist hij was het die als een olifant in een porseleinen (radio)kast tekeer ging, onredelijk was en onwaarheden de buitenwereld in bracht. Afschuwelijk deze man.

Jean - Paul

Weet allen ook dat er in oktober (door middel van die bierfeesten) ontzettend veel geld word binnengehaald door diezelfde persoon. Diverse personen waaronder ikzelf vragen ons af waar al die inkomsten naar toe stromen. Ik vind dat hier openbaarheid van de financiën gegeven moet worden. Die enorme biertent staat bovendien op gemeenschaps grond.

Toontje

Muziekexpress.com leeft tenminste niet van gemeenschapsgelden. En het staat iedereen vrij om zijn of haar mening uit te dragen. Als het dan niet klopt, zal het heus wel worden weerlegd, toch?

Jean - Paul

Mening uitdragen? Een bepaalde vent word de toegang ontzegd ( studio in de Mallemolen) door zijn ongelikte houding. Vanaf dat moment en door niemand anders is het modder gooien begonnen. Hij verteld een hoop kwats aan anderen hoe het volgens hem is gegaan en wie er wel niet allemaal fout zijn. Dat is geen mening uitdragen, dat noemt men leugens de wereld in helpen. Diverse mensen weten hoe het werkelijk zit.

Toontje

@ JP: Oh, dan geldt het spreekwoord: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dan heeft niemand iets te vrezen om te zeggen hoe het dan echt wel zit, JP. En over het financieel onderzoek door de Rekenkamer hoeft ook niemand zich zorgen te maken, toch?

Muts
Al vanaf het begin van de fusie is er een hardnekkig gerucht dat er een bedrag van 40.000 euro verdwenen is uit de pot van WFM. Dat gerucht is niet weerlegd, ook niet bevestigd, maar het steekt wel elke keer weer de kop op. Ik zou graag eens zien dat dit wordt uitgezocht, zodat die 40.000 euro weer boven water komen of dat het gerucht naar het land der fabelen kan en voor eens en voor altijd verdwijnt. Ik vind het wel goed dat Hans Peters een onderzoek laat doen naar de financiele situatie bij de Omroep, die is tenslotte… Lees meer »
Toontje

@Muts: En bij de omroep presenteren de raadsleden Bekers (GVP), Verheijen (CDA) en de voorzitter van de plaatselijke afdeling van het CDA (Vissers). Ook niet echt handig met het oog op eventuele belangenverstrengeling. Maar ben het met je eens dat je zelfs de schijn moet vermijden. Gelukkig is de Rekenkamercommissie geheel onafhankelijk, toch?

Muts

@Toontje: Laten we hopen dat de Rekenkamer onafhankelijk is. Aangezien het hier wel om gemeenschapsgeld gaat zou het ze sieren als het onserzoek openbaar wordt. Maar dat zal dan wel weer niet.

Muziekliefhebber
Gewoon laten onderzoeken, dan zien we wel wat daar uitkomt, misschien wel dat die 40.000 euro heel lekker rijden of zo. Deze fusie had er nooit moeten komen want die was bij voorbaat al gedoemd te mislukken , omdat sommige mensen er van te voren al niet veel zin in hadden. Maar door het aandringen en pushen van onze vorige burgemeester is het er toch van gekomen met deze chaos als gevolg. Het was beter geweest dat beide omroepen afzonderlijk een aanvraag ingediend hadden, dan had je weliswaar ook teleurgestelde mensen gehad omdat er maar een dan een licentie had… Lees meer »
Jean - Paul
@toontje, jij geeft aan dat Muziekexpress niet met gemeenschapsgeld is ontstaan. Laat ik je dit zeggen: Muziekexpress is (een beetje) bekend geworden doordat deze 2 heren zendtijd kregen van omroep Groesbeek. Omroep Groesbeek, en wat later nog omroep B&D, zijn en waren van de gemeenschap. Tijdens de uurtjes dat men kon luisteren naar de Muziekexpress maakte deze heren enorm veel reclame voor hun disco en er werd veelvuldig naar hun site verwezen. Hierdoor kregen zij via hun discotheekje omzet en meer bekendheid. Er was een periode dat zij (en vooral ook die ene heer) zaten te schelden en tieren naar… Lees meer »
Peter

Hans Peters (oude illegale piraat) kan het kennelijk moeilijk verkroppen dat zijn muziekexpress het veld heeft moeten ruimen. Hij laat zich nu voor het politieke karretje spannen door te blijven hameren op vermeende fraude. Het komt een beetje zielig over dat een raadslid zich daarvoor leent.

Toontje

@JP: Blijkbaar ben je redelijk geobsedeerd, zo niet gefrustreerd door Muziekexpress. Destijds was Omroep Groesbeek maar wat blij dat de heren piraten er wilden draaien, want dat zorgde voor dikke luistercijfers en dus stijgende reclame-inkomsten. Zo hebben ze jarenlang veel voor de omroep verdiend. Wel ben ik het met je eens dat de galspuwerij via de zender niet hoort. Men moet tenslotte collega’s niet publiekelijk te kakken zetten. Maar een goedbedoeld advies voor jou: laat het los.

Toontje

@ Peter: Hans Peters doet enkel zijn werk als raadslid zo goed mogelijk: het College controleren en kijken of de geldstromen niet worden misbruikt. Je kunt veel van hem vinden en zeggen, maar Hans is wel integer. De link, die jij nu legt is slechts gebaseerd op jaloezie en achterklap. En derhalve een gevalletje “ga je mond spoelen”.

Muts
@Toontje: Jij stelt dat de Omreop vroeger maar wat blij mocht zijn dat ME daar wilde draaien, maar in de vroegere piraten cultuur die Groesbeek had, was die keuze niet geheel vrijwillig. Ook William Klaassen heeft heel lang als “legale piraat” bij de Omroep gedraaid en waarschijnlijk zijn dat er wel meer geweest (Decibel, Maar toen de Omroep werd opgericht zijn er veelvuldig sabotage acties geweest tegen de Omroep en er zijn ook de nodige dreigementen geuit naar het Omroep bestuur toe. Dat er de nodige (oud)piraten tot de Omroep toegetreden zijn was uitsluitend om te voorkomen dat veel ergere… Lees meer »
Jean - Paul

@toontje, ik ben niet gefrustreerd, geobsedeerd of iets van deze strekking. Ik lijd mijn leven, heb het goed ingericht en geniet van elke zonsopgang. Muziekexpress zit mij ook niet in het vaarwater. De reden hiervoor is dat ik geen disco heb of anderszins mijn brood verdien met piraatje spelen of de artiest uithangen. Het is mij meer te doen hoe dingen tot stand komen, sterker nog, dingen in de vernieling worden geholpen door deze ene heer met zijn grof taalgebruik. Leugens regeren in zijn wereld. Vind het ook erg kinderachtig dat hij op zijn leeftijd nog discotheekje speelt.

piet

Beste Jean Paul

Ik lees hoop onzin hier Als je zo hoog zit deze heren hun telefoonnummers staan op hun site.Zou zeggen wees en heer en bel op.

wpDiscuz