Eiken in Leuth vergiftigd

LEUTH – De gemeente heeft deze week ontdekt dat twee eiken langs de Steenheuvelsestraat in Leuth zijn vergiftigd.


Het gat wordt in de boom geboord en vervolgens is er een chemisch middel in gegoten. Foto is van mei 2015 (Nieuwe Drulseweg in Groesbeek). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Iemand heeft een gaatje in de bomen geboord en daarin een giftige vloeistof gespoten. De eiken gaan het niet overleven. In mei 2015 gebeurde zoiets aan de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek.

Het is ook niet de eerste keer dat dit op die plek in Leuth gebeurt. Zo`n tien jaar geleden werd er ook al een eik vergiftigd. De stam die toen bleef staan is door de gemeente omgevormd tot een uiltje. “Dat is met de bomen die nu vergiftigd zijn niet meer mogelijk”, aldus de gemeente..

Er is aangifte gedaan van de vergiftiging en men hoopt dat inwoners die iets gezien hebben zich willen melden bij de gemeente.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bassie

Wat een eikels!

dinie hendriks
het is volgens mij niet alleen een kwestie van de vraag aan ‘inwoners die iets gezien hebben zich te willen melden bij de gemeente’ maar ook het antwoord op de vraag wat mensen er toe brengt dat zij deze bomen willen laten sneuvelen. Zouden daar bv buurtgenoten wel eens eerder wat signalen over gehoord hebben ? En hebben ze die aan de gemeente doorgegeven ? En zouden daar redenen in kunnen zitten om daar als gemeente eens over na te denken ? Vanavond was ik op de jaarvergadering van de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek. Ik heb ervaren dat er nog steeds… Lees meer »
wpDiscuz