Er komen geen statushouders in de Muntberg

De gemeente en Pluryn hebben besloten geen statushouders te huisvesten in de gebouwen van de Muntberg in Groesbeek.


Plattegrond locatie Muntberg/Helling. Foto: Pluryn.

Statushouders

De voorbereidingen om de Muntberg te verbouwen en zo geschikt te maken voor statushouders zijn stop gezet. Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning voor 5 jaren in Nederland hebben gekregen.

Muntberg niet meer nodig

Vorig jaar heeft de gemeente samen met Pluryn en Vluchtelingenwerk een informatieavond gehouden over de mogelijke komst van statushouders in de gebouwen van de Muntberg in Groesbeek.

Verandering

Maar inmiddels is er veel veranderd. De noodzaak om de Muntberg in te zetten voor de huisvesting van statushouders is er niet meer. Het aantal vluchtelingen is sinds vorig jaar sterk afgenomen. Ook blijkt dat de vluchtelingen die nu naar Nederland komen vaak niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Of het zijn familieleden van statushouders die al een woning hebben. Daarbij hebben gemeente en de parochie Maria ten Hemelopneming onlangs afgesproken dat er tijdelijk statushouders in de pastorie van Leuth kunnen wonen.

Wat gebeurt er nu met de Muntberg?

Pluryn gaat nu bekijken wat de andere mogelijkheden zijn voor de gebouwen van de Muntberg. Op dit moment wonen er tijdelijke huurders anti-kraak. Ook gebruikt Pluryn een gebouw voor dagactiviteiten voor de cliƫnten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Er komen geen statushouders in de Muntberg

Reageren is niet toegestaan.