Mogelijk kunstwerk op rotonde Nieuweweg/Zevenheuvelenweg

GROESBEEK – Nabij de nieuwe rotonde aan de Nieuweweg en de Zevenheuvelenweg in Groesbeek komt mogelijk een kunstwerk.


Nieuwe rotonde aan de Nieuweweg in Groesbeek (juni 2017). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Wat dat precies gaat worden is niet bekend, er wordt namelijk een werkgroep van 4 raadsleden ingezet die zich daar over gaat buigen.

Aanleg rotonde, geld over

Op het kruispunt Nieuweweg-Zevenheuvelenweg is na een jarenlange discussie een rotonde aangelegd. Dat gebeurde in september 2016 en de werkzaamheden duurden tot en met november. De kosten werden geraamd op € 700.000,-. Wat de rotonde precies heeft gekost is nog niet bekend, want een nota daarover volgt nog. Het totaalbedrag zou naar verluidt zo`n € 70.000,- lager liggen.

College komt er niet uit

Nu de rotonde klaar is willen burgemeester en wethouders (B&W) een kunstwerk op de rotonde. Tot tweemaal toe heeft dit punt op de agenda van de collegevergadering gestaan, maar beide keren is het onderwerp ook aangehouden. Eerst zou het kunstwerk van (een gedeelte van) het restantbudget van de aanleg van de rotonde betaald worden, later van een bestemmingsreserve kunstwerken. B&W kwamen er ook qua ontwerp niet uit en hebben voor een andere aanpak gekozen.

Donderdagavond werd duidelijk dat die andere aanpak het instellen van een werkgroep betreft. Deze werkgroep kan er overigens ook voor kiezen een kunstwerk elders te laten plaatsen. Het geld komt in ieder geval uit het potje voor kunstwerken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
potje

Iets ter nagedachtenis van ww2……..

Pedero

een parel tussen de heuvels

Pedero

Een parel tussen de heuvel

Henk B

Misschien kan de gemeenteraad de burgers om advies vragen?
Vast meer ideeen dan de raad………….

De Kuier.

Iets met het oude logo van gemeente Groesbeek?? Ook 7 heuvels. Ik zeg doen!!

Bernard
Beste allemaal, Gezond verstand zegt mij dat geld uitgeven aan een kunstwerk meestal geldverkwisting betekent. In het gemiddelde leven van een gewone arbeider komt het niet in hun hoofden op om een kunstwerk te kopen. Het zuur verdiende geld wordt dan besteedt aan praktische zaken. Ik geef u de volgende tip. Veel Groesbekers wandelen regelmatig in de bossen, tot in de Bisselt. De Bisseltsebaan ( de onverharde weg vanaf ‘t Zwaantje richting Mookerhei) wordt veel bewandeld. Bent u daar geweest in de laatste weken ? U heeft dan met volle teugen de enorme stofwolken kunnen inademen van de rotzooi die… Lees meer »
Rene

Als men het doet zoals in Malden, door een tuincentrum of een ander bedrijf de rotonde in laten richten als reclame hoeft het natuurlijk niet veel te kosten.

Gruusbekse

B.v. een open deur met kozijn van de Kegro, met als logo ” Groesbeek voor eenieder een open deur”.

Anita

En dat moet hier vermeld worden? lekker belangrijk allemaal.. hoe lang zou het ook heel blijven.. duur grapje weer..gewoon paar planten en bloemen, is genoeg…

Gerrit

Ik zou zeggen een standbeeld van Harrie Derks ………

R. Ommel

Een standbeeld van de nachtboswachter.

B.Wegh

Open Staalconstructie thema Welkom in Wijndorp Groesbeek.
Ontwerp: B.Wegh

potje

Ga toch met je wijn…..

grijze f(r)ans

Een groot bord met ” Hier rust achilles”29 “

wpDiscuz