Subsidie voor expositieruimte voormalig klooster

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal verstrekt een subsidie van € 5.000,- voor de inrichting van een expositieruimte in voormalig klooster Mariendaal.

De aanvraag hiervoor is ingediend door Stichting Vitaal Mariendaal, dezelfde stichting die Park Mariendaal heeft ingericht en gasterij ‘t Groeske heeft opgezet.

Geen ruimte in gemeentehuis

De stichting wil in de ruimte exposities van werken van amateurkunstenaars uit de gemeente Berg en Dal en omstreken mogelijk maken. Voorheen deed de voormalig gemeente Groesbeek dat jaarlijks in het gemeentehuis, maar daar is na de verbouwing geen ruimte meer voor. “Bij de omwonenden is een groot draagvlak voor de kunstexpositieruimte. Dit geeft weer meer toeloop naar het voormalig klooster”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Vitrines en ophangsysteem

Het geld wordt gebruikt voor vitrines, een ophangsysteem voor schilderwerken en de productie van een folder. Het opknappen van de ruimte kost meer dan € 13.500,- en de stichting bekostigt dit uit eigen middelen en een bijdrage van ZZG.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

http://www.gelderlander.nl/regio/zorginstellingen-brengen-salarissen-topbestuurders-in-het-gareel~a05efbbe/
Maar uiteindelijk betalen wij via belastinggeld de subsidie. Ga het maar halen bij Herfst en De Visser.

Jan Norp
Ik ben in 1984 begonnen met het organiseren van tentoonstellingen in het oude gemeentehuis. Ik werd op een zeker moment “verbannen” naar De Mallemolen. Later begon de gemeente zelf in het nieuwe gemeentehuis tentoonstellingen te organiseren. In De Mallemolen is het destijds aangebrachte ophangsysteem nog steen aanwezig. De huidige expositie in de ruimten rondom de kapel van het oude Mariendaal laat zien dat die ruimten, op een enkele zaal na, nauwelijks geschikt zijn voor een publieksvriendelijke expositie. De Mallemolen is en blijft veel geschikter. Ik spreek uit een ervaring van 25 jaar. Maar het feit dat een oud-wethouder en een… Lees meer »
wpDiscuz