Bruggetje spoorkuil Groesbeek blijft dicht

GROESBEEK/MALDEN – Men kan voorlopig nog geen gebruik maken van het bruggetje over het fietspad in de spoorkuil tussen Groesbeek en Malden.


Hekwerken schermen het bruggetje af. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

“Alle brugdelen blijken doorgerot en Prorail, de eigenaar van het bruggetje, kan de veiligheid van gebruikers niet waarborgen,” laat de gemeente Berg en Dal weten.

Eigenwijs

Vrijdag werd het bruggetje afgesloten nadat er een deel van een balk naar beneden is gevallen. Daarop werd ProRail ingeschakeld om de boel te herstellen en te controleren. Ook het fietspad werd tijdelijk afgesloten. Een enkeling ging overigens alsnog langs de hekken het bruggetje over.

Bruggetje blijft nog even dicht, fietspad open

Het fietspad is inmiddels gewoon weer geopend, maar van het bruggetje kan even geen gebruik meer worden gemaakt. De hekken lijken nu ook wat anders opgesteld waardoor men wel om móét lopen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ikke

Is er geen hagedis geraakt door de vallende brokstukken?

groesbeker

veiligheid voor alles, alleen sommige mountainbikers snappen dat niet, of willen het niet snappen. Zijn we trouwens wel gewend van die gasten.

pedro

en nou ene valhelm voor de hagedis

kiezer 2014
Het spoorbruggetje is de enige oversteekplaats over het oude spoor tussen de Bisseltsebaan en de speelweide. De enige verbinding op dat tracé voor iedereen tussen de noordelijke en zuidelijke bossen van Groesbeek. Bij mooi weer op zaterdag en zondag intensief gebruikt Sinds jaren al een risico voor, ruiters, fietsers, sporters wandelaars en sportverenigingen die er graag abseilen. Ruim een jaar geleden sloeg het eerste gat er al in, toen gerepareerd met een multiplex plaat en wat schroefjes. Om nu met krokodillentranen pas bij de 2e balkbreuk het bruggetje helemaal af te sluiten vindt ik kort door de bocht om twee… Lees meer »
henkiepenkie

Er kan ‘even’ geen gebruik worden gemaakt….
Hoe lang zal dat ‘even’ gaan duren?

Dick

Laat de gemeente nu dus a.u.b. niet moeilijk gaan doen over mountainbikers die in de bossen zwerven, want dat bruggetje is namelijk zowel noord-zuid als zuid-noord een deel van de officiële mountainbikeroute, die nu dus niet meer gebruikt kan worden.

kiezer 2014
Dick heeft wel een punt. Het bruggetje ligt niet alleen op de verplichte route voor mountainbikers, het is ook voor ruiters de toegangsroute tot de verplichte ruiterpaden. Door Staatsbosbeheer aangewezen om meer veiligheid te scheppen, als men zich er al aan houd. Nu wordt er gekozen uit 2 kwaden zelf olifanten paadjes creëren door de spoorkuil met alle schade van dien aan de zwaar beschermde flora en fauna of onveilig gebruik van paden voor andere doelgroepen. Niet veilig, schade aan de natuur en een bron van onderlinge ergernis. Naar mijn mening zou het goed zijn als de gemeente de regie… Lees meer »
wpDiscuz