[Foto’s/Video] Nieuw Giro di Berg en Dal-selfiebord

GROESBEEK/GEMEENTE BERG EN DAL – Op 7 mei 2016 kleurde de gemeente Berg en Dal roze; op deze dag kwam de Giro d’Italia door deze prachtige fietsgemeente.


Onthulling Giro-bord. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het selfiebord

Sinds vandaag is de Giro verder beleefbaar gemaakt voor fietsrecreanten. Voormalig wielrenner Maarten Tjallingii beklom in 2016 “de muur van Beek” en onthulde donderdagochtend bij camping Nederrijkswald samen met gedeputeerde Jan Markink, STER-manager Erik de Gans en wethouder Sylvia Fleuren op het hoogste punt van de provincie Gelderland het Giro di Berg en Dal-selfiebord. Het bord staan aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal.

Tjallingii: “Mooie omgeving”

Wethouder Sylvia Fleuren blikte kort terug op het proces rondom de komst van de Giro naar de provincie Gelderland. Na de onthulling vertelde Tjallingii over zijn Giro-ervaring van vorig jaar, maar ook over hoe hij het fietsen in onze omgeving beleeft. “Het is één van de mooiste en veiligste fietsgebieden van Nederland. Er liggen mooie fietspaden en er is ruimte waar verkeer gescheiden is. Je hebt fietspaden én je hebt wegen. Alles is gescheiden. In bijvoorbeeld Limburg moet je de weg delen”, sprak hij. “Ik ben een onwijze liefhebber van het fietsen en de omgeving maakt het gewoon echt heel mooi”.

Cycling Ketelwoud

Daarna opende Edward Troost het “Epicenter for Cycling Ketelwoud”, een soort fietscentrum gehuisvest op het terrein van camping Nederrijkswald. Troost heeft een passie voor fietsen, neemt al een aantal jaren mensen mee voor een fietsrit en wil het gebied nog meer op de kaart gaan zetten en delen met anderen.

Fietsroute Giro di Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal wilde vanaf het begin af aan de legacy aan de Giro levend houden en heeft daarom al een “Giro di Berg en Dal”-fietsroute gemaakt samen met de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal en het Regionaal Bureau voor Toerisme. Die route wordt aangegeven met de Giro-paaltjes die op diverse plaatsen in de gemeente staan.

Op het hoogste punt van deze route staat vanaf donderdag een “selfiebord” waar fietsrecreanten een bijzondere Girofoto van zichzelf kunnen maken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Verzopen Goudvis

uhmm selfie bord? hoe maak je een selfie met alleen je hoofd door dat bord heen. Knap hoe je dan een “selfie” kan maken. En ook nog eens een slechte foto ook, je hoofd half door een helm. Kansloos.

De Kuier.

Niet goed over nagedacht….en helemaal niet uitgeprobeerd. Das wel duidelijk. Volgend jaar een bord voor de 4- daagse wandelaars??

potje

Man man man…….het is maar waar je trots op bent

Wim Houben

Mooi initiatief. Veel mensen beleven veel plezier aan het fietsen. De Giro d’Italië door onze mooie gemeente was een prachtig en gebeurtenis. Mooi dat die herrinnering levend gehouden wordt.

Hent

Moet nu echt overal de naam berg en dal op komen?

potje

Wielrenners,meest asociale weggebruikers.

wpDiscuz