[Foto’s] Safetydeal: gebruik van mobieltjes in het verkeer

GROESBEEK-BREEDEWEG – In totaal 26 kinderen van groep 8 van basisschool Breedeweg hebben zojuist les gehad over het gebruik van mobieltjes in het verkeer.


De kinderen van groep 8 van BS Breedeweg, samen met de leraar, wethouder Alex ten Westeneind en de ondertekende Safetydeal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Ben bewust

En dan doelen we natuurlijk op de gevaren daarvan. Samen met wethouder Alex ten Westeneind is er een zogeheten Safetydeal met afspraken ondertekend. Hij haalde wat voorbeelden van waar het in het verleden fout is gegaan aan en riep de kinderen op bewust te zijn van de gevaren. “Veiligheid doen we samen. Ben je bewust van de gevaren en ga er goed mee om. Ik hoop dat jullie veel aan deze les hebben gehad”, zei hij na afloop.

Nog niet verboden

Het is verleidelijk om even te kijken welk appje er zojuist binnen is gekomen, of toch maar een ander muzieknummer op te zetten. Het gebruik van een mobiel op de fiets is bij wet (nog) niet verboden, maar toch gebeuren er genoeg ongelukken. De politie kan bij gevaarlijke situaties alsnog een bekeuring uitdelen. De kinderen gaven donderdagmiddag zelf ook wat voorbeelden van onveilige situaties die zij zelf in het verkeer hebben meegemaakt.

4 afspraken

Tegen het einde van de les konden kinderen uit meerdere maatregelen om de risico’s te beperken de voor hun belangrijkste 4 kiezen. Het uitzetten van het geluid kreeg de meeste stemmen. De overige drie zijn het gebruik van de app Fietsmodus, één oortje in doen in plaats van twee en het gebruik van een playlist terwijl de mobiel in de tas blijft. Deze vier afspraken zijn op een zogeheten “Safetydeal” gezet en zowel door de wethouder als door de kinderen ondertekend.

Aandacht op de weg

De voorlichting werd gegeven door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het motto van de les was “aandacht op de weg”. Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een 40% grotere kans op een verkeersongeval! Een op de vijf fietsongevallen waarbij een jongere tussen de 11 en 17 jaar is betrokken wordt veroorzaakt door smartphonegebruik.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Safetydeal: gebruik van mobieltjes in het verkeer

Reageren is niet toegestaan.