[Update] Schenktijden voor verenigingen naar 01:00 uur

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders wil de horeca tegemoet komen en de schenktijden voor verenigingen terugbrengen.


Raadzaal puilde maandagavond uit tijdens de infobijeenkomst over de APV. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

In ieder geval drie partijen in de gemeenteraad zien dit niet zitten. Zij gaan een amendement (tekstuele wijziging) indienen om de eindtijd op 01:00 uur te houden.

Aanpassing: naar 00:00 uur

In de concept APV van december stond dat paracommerciele instellingen alcoholhoudende drank uitsluitend kunnen verstrekken van 12:00 uur tot 01:00 uur. Een horecawerkgroep die zich inzet tegen oneerlijke concurrentie ziet liever dat de schenktijden sterk beperkt worden. In de nieuwste concept APV gaat het college daar een beetje in mee: de eindtijd is teruggebracht tot 00:00 uur, behalve voor dorps- en gemeenschapshuizen.

GVP, GJS, C90: huidige eindtijd blijven hanteren

GJS Millingen, GVP Groesbeek en C90 Ubbergen (7 zetels, 12 is meerderheid) willen de huidige situatie behouden. “De tijd van 01.00 uur komt tegemoet aan verenigingen met avondactiviteiten. Bijvoorbeeld tennis-, volleybal- en tafeltennisverenigingen die op competitie-avonden vaak tot kort bij twaalf uur nog wedstrijden spelen,” schrijven de partijen in een amendement. Ook is 01:00 uur in de regio Nijmegen een veel gehanteerde eindtijd en past dit volgens de lokale partijen beter bij onder andere het hedendaagse uitgaanspatroon.

Het is nog niet bekend hoe andere partijen hier over denken. Vanavond staat het onderwerp op de agenda van de carrousel en zal er meer duidelijkheid zijn, besluitvorming is over twee weken.

Update 29-06-2017
Het amendement wordt over twee weken tijdens de raadsvergadering ingediend. Donderdagavond tijdens de carrouselvergadering leek er in ieder geval al wel een meerderheid te zijn voor het hanteren van de huidige eindtijd.

Update 13-07-2017
Het amendement is door alle partijen in de gemeenteraad aangenomen. De eindtijd is weer teruggezet naar 01:00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Waar hebben we het over .

Jack

Tuurlijk vind GVP dit goed, heer Peters is vriendje met Muziekexpres en deze verdienen veel geld met bierfeesten. Daar schenkt men op de zaterdag zeker tot 01.00

www.hanspeters.eu

Beste Jack, jouw reactie raakt kant noch wal, volg de vergadering dan weet je wat ik er van vind. Sterker nog ik heb er helemaal niks van gevonden, onze vertegenwoordiger daar was William Janssen. Voor zijn inbreng wil ik je toch echt naar de raadsvergadering verwijzen, die is over twee weken. Wat heeft een vrije tijdsbesteding waarvoor ik netjes betaal te maken met vriendjes zijn van? groet Hans Peters van Sociaal Groesbeek

kenner

Van mij mogen al die verenigingen dat extra uurtje krijgen.
Daar gaat een kroeg niet op nat.
En Jack; stop nu eens een keer met je persoonlijke vete tegen Henk van de ME. Gewoon een oud collega van je bij de omroep die een ander spoor gekozen heeft.
De ME, bierfeesten en carnaval, veel mensen hebben waardering voor de muziek die hij draait.
Jouw narcistische uitingen en al die namen die je daar bij gebruikt; zielig mannetje!

wpDiscuz