Groep 8 BS Op de Horst onderzoekt eigen omgeving

GROESBEEK – In één van de laatste weken van het schooljaar hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool Op De Horst hun kennis en kunde getoond tijdens de projectweek “Van De Bruuk tot De Horst”.


Leerlingen van groep 8 tijdens de excursie bij De Bruuk (foto: BS Op De Horst).

Ontstaan

Tijdens dit project werden verschillende onderwerpen nauwkeurig onderzocht. Aandacht werd onder andere besteed aan de ontstaansgeschiedenis van De Horst, het Groesbeeks dialect en de natuur rond de school.

Landschapsbeheer Groesbeek

Een zestal vrijwilligers van de Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) hebben de leerlingen meegenomen naar de omgeving van natuurgebied De Bruuk. Vanaf de afvalberg kregen ze een goede indruk van de bijzondere omgeving waarin zij leven. Verder zagen zij zeldzame planten en dieren in de unieke graslanden bij De Bruuk.

Leigraaf en presentaties

Dinsdagmiddag stond in het teken van een uitgebreid onderzoek van de Leigraaf. Langs het natuurbelevingspad werden planten en dieren geteld en de waterkwaliteit, de stroomsnelheid en de diepte van de beek bepaald. De week werd afgesloten met presentaties van de leerlingen. Voor de groep met de beste resultaten was een wisseltrofee beschikbaar.

BS Op de Horst

Dit schoolverlatersproject is voor het eerst georganiseerd door basisschool Op De Horst in Groesbeek, een school waar ervaringsgericht onderwijs centraal staat en kwam mede tot stand met de steun van Easy-Life (watertestset), GERA Sportprijzen en het Nationaal Sleepvaartmuseum.

Meer informatie over de school en ervaringsgericht leren kunt u krijgen bij de school, tel. (024) 3976072 of www. bs-opdehorst.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groep 8 BS Op de Horst onderzoekt eigen omgeving

Reageren is niet toegestaan.