Vierdaagse 2017: Zevenheuvelenweg afgesloten

GROESBEEK/BERG EN DAL – Een gedeelte van de Zevenheuvelenweg in Groesbeek wordt ook dit jaar in aanloop naar de Vierdaagse afgesloten.


Afsluiting Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zal vanaf vanavond (16 juli, 20:00 uur) gebeuren.

Waarom?

De maatregelen worden genomen om wildkamperen tegen te gaan. Campers stonden al ruim voor de derde Vierdaagsedag in de berm langs “de kuitenbijter”. De ideale plek tijdens “de dag van Groesbeek”. Politie, de gemeente Berg en Dal en de provincie Gelderland hebben in overleg besloten daar om veiligheidsredenen iets aan te doen.

Afsluiting

De Zevenheuvelenweg wordt voor alle voertuigen afgesloten vanaf het punt 150 meter ten noorden van de kruising Siep/Kamp tot aan de Meerwijkselaan. Enkele panden blijven op die manier vanuit Groesbeek gewoon goed bereikbaar. De afsluiting heeft een vooraankondiging bij de Nieuweweg en bij het kruispunt Siep/Kamp.

• Het gedeelte tussen de Meerwijkselaan en het punt 150 meter ten noorden van kruising Siep/Kamp wordt afgesloten van zondag 16 juli 2017 20:00 uur tot en met donderdagavond na de Vierdaagse-doorkomst;
• Voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven worden ontheffingen verleend.

Parkeerverbod

Er wordt ook een parkeerverbod ingesteld. Het verbod is geldig vanaf de tweede dinsdag in juli tot en met de woensdagavond voor de Dag van Groesbeek. Het verbod wordt eerder ingesteld dan de wegafsluiting omdat de plaatsen langs de weg door campers steeds eerder werden gereserveerd. Het doel van het vroeg instellen van het parkeerverbod is om te voorkomen dat al eerder geparkeerde voertuigen moeten worden verwijderd. Alleen een verbod is echter niet effectief, vandaar ook de wegafsluiting.

• Vanaf dinsdagochtend 11 juli 2017 om 08:00 uur tot en met woensdagavond 19 juli 2017 20:00 uur geldt op de gehele Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. Politie zal handhaven. Campers zijn, evenals vorig jaar, op de woensdagavond wel toegestaan en dat levert altijd leuke beelden op.

De bovengenoemde maatregelen zijn ieder jaar van kracht. Ter hoogte van het kruispunt met de Meerwijkselaan worden verkeersregelaars ingezet om het beoogde rijgedrag en weggebruik te waarborgen.

Bron: DeGroesbeek.nl, Provincie Gelderland


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Dus woensdagavond naar 20.00 uur mag je er parkeren

De Kuier.

Ja Jan…NA 20uur.en dat levert dan mooie beelden op!!

Nee Jan, na 20.00 uur mogen die gasten waardoor al dat gezeik nodig is er parkeren, campers dus, verder niks.

Waarom kan die weg niet gewoon openblijven tot woensdagavond… parkeerverbod tot 20.00, ieder uur controle, alles wat er eerder staat boete en afslepen zodat ze er niet eens meer kunnen staan…

zo is het

triest dat het nodig is maar wel goed dat het nu zo wordt geregeld en nu streng handhaven! Die gasten met hun campertje menen dat alles daar om hun draait terwijl het om de lopers gaat. Ga anderen lastigvallen met je witte sleurhut op wielen en kom niet 1 dag in het jaar een Groesbeeks feest verknallen met je overijverige en nep vrolijke gedrag.

Kost weer kapitalen. terwijl je het met een paar borden kunt oplossen, wildkamperen 500euro boete en afslepen, kosten voor de eigenaar van het voertuig.

Anita

Laat ze allemaal oprotten naar een andere locatie. Hier is het al druk zat. straks weer alles afgesloten voor normale verkeer en omwonenden.. dit spektakel trekt terroristen aan. Je zou maar in de buurt van ze staan, nou mij niet gezien hoor in het dorp of nijmegen 😉

Henk

Wat een domme reacties, dat zijn juist de sfeermakers samen met de andere wagens etc. Gewoon borden neerzetten en handhaven, levert misschien ook nog wat op ipv die hoge kosten van nu….

R. Ommel

Wat een reacties hier. Het komt mij over als : Groesbeek is van ons. De rest moet oprotten en wegblijven.

Zo is het

aan R.Ommel…zo is het..en vooral op die dag ja. Rest van het jaar zie je die profiteurs ook niet.

R. Ommel

Wat is het verschil met camperaars en die gasten die 3 dagen van te voren vanaf Cuyk tot aan de st Anna hen plek met lint afbakenen en hun oude meubels er neer plaatsen Is dat geen landje pik. Na afloop ruimen camperaars hun rotzooi op maar deze gasten laten al troep incl. bankstellen staan. Daar zitten ook veel GROESBEKERS tussen

rammstein

r. ommel ik plaats afbeeldingen NA DAT MEN HIER VERBLIJFD.
dan weet u genoeg …………

Vierdaagse liefhebber.

Ook even handhaven op stallen op het fietspad, want dat MOET openblijven voor fietsers en wandelaars in beide richtingen, alle dagen.

Aan R. Ommel, ze mogen er wat mij betreft best staan, het probleem zit hem vooral in de maatregelen die genomen moeten worden omdat die gasten niet begrijpen dat het niet veilig is om langs een 80 km weg te kamperen, terwijl er voldoende campings in de buurt zijn. Op de dag zelf moeten ze lekker komen, dan is de weg afgesloten. Maar eerder gewoon wegblijven of de camping opzoeken. Om daarmee dus ook gelijk te reageren op je bericht over de st anna, deze word daardoor niet extra afgesloten omdat er banken langs de weg staan. Ergernis is dus… Lees meer »
Gerrit.

Vreemde bekendmaking.
Op het gele bord staat: afgesloten tot donderdagmorgen 06.00 uur.
In de tekst in dit artikel staat: afgesloten tot woensdagavond 20.00 uur.
Wat is nu de waarheid???

Edit redactie:
Dat van de woensdagavond komt van de site van de provincie. Wij houden voor nu even donderdagavond aan. Woensdagavond mogen de campers er door. Op donderdagochtend is de Zevenheuvelenweg aan beide zijden even open voor voertuigen voor de opbouw van drankposten, enzovoort. Dat meldt de gemeente Berg en Dal. Daarna komen de wandelaars en in de middag/avond is de Zevenheuvelenweg dan weer vrij.

bert janssen

Bert Janssen

wpDiscuz