Omloop der Zevenheuvelen: “klaar om u te ontvangen”

GROESBEEK/BERG EN DAL – Zondag 9 juli is de 1e Omloop der Zevenheuvelen (een wielerevenement) in Berg en Dal.

“We zijn er helemaal klaar voor”, zegt organisator Joost van Wijngaarden, nadat ook de laatste vrijwilligers zich hebben gemeld. “We danken de lokale media en uiteraard de mensen zelf voor de aanmeldingen. Alleen in samenwerking met omwonenden en ondernemers, kan zo’n evenement een succes worden”, zo vervolgt Van Wijngaarden.

Overlast

In samenwerking met het professionele verkeersbureau Loendersloot zijn uitgekiende omleidingsroutes, inclusief verkeersregelaars, vastgesteld om zo de overlast voor de omgeving te minimaliseren. Het unieke van de Omloop der Zevenheuvelen is de combinatie van een toertocht met wielerwedstrijden onder auspiciën van de KNWU gedurende de dag, inclusief bedrijvenmarkt en horecaplein.

Aanmelden

De toertocht is voor een ieder toegankelijk (wielrenner, e-biker, handbiker, etc.) en omvat 3 verschillende afstanden: 60, 80 of 100 km: start van 8.00-9.30 uur te Holthurnsche Hof. Opgeven kan via www.omloopderzevenheuvelen.nl of op de dag zelf bij de start.

Er worden 4 verschillende wielerwedstrijden verreden; starttijden zijn:
• 9.30 uur: Sportklasse/amateurs;
• 11.30 uur: Recreanten;
• 13.45 uur: Elite/Beloften;
• 16.00 uur: Junioren.

Horecaplein met Tour de France

Op het horecaplein wordt tevens de Tour de France op grote TV-schermen getoond: de bergetappe door de Vogezen. Van Wijngaarden: “Volgens Piet Paulusma ziet de voorspelling er voor aanstaande zondag goed uit, dus dat kan gezellig worden; live getuige zijn van de wielersport onder het genot van een hapje en een drankje. Ik zou zeggen ’oant’ 9 juli, wij zijn klaar om u te ontvangen!”

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Omloop der Zevenheuvelen: “klaar om u te ontvangen”

Reageren is niet toegestaan.