Laatste Vierdaagsemis Vivace in Cosmas en Damianuskerk

GROESBEEK – Vivace speelt voor het laatst in de Cosmas & Damianiuskerk.

Op zaterdag 15 juli om 19.00 uur gaat het koor er samen met Pastor van Rooij nog één keer een speciale, voor het koor de laatste viering, van maken in de kerk van de H.H. Cosmas & Damianus, Pannenstraat 1 te Groesbeek. Het betreft de 9e Groesbeekse Vierdaagsemis

Andere wensen

Naar aanleiding van de veranderde wensen met betrekking tot de muzikale invulling van de kerkdiensten in de Parochie Groesbeek heeft het koor Vivace besloten om met ingang van het volgende seizoen geen bijdrage meer te leveren aan de kerkdiensten in deze parochie.

50 jaar kerkdiensten

Het koor heeft de afgelopen 50 jaar met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan de kerkdiensten en bedankt via deze weg iedereen voor de prettige samenwerking in deze periode. De “fans” van het koor worden hartelijk bedankt voor het trouwe bezoek. Let wel: Ook in de toekomst zal het koor blijven optreden in Groesbeek en omgeving, maar dus niet in de kerk.

Nieuwe dirigent

Sinds kort is er een nieuwe dirigent, Ernst Lamers, waarmee al diverse plannen voor de komende tijd zijn uitgewerkt. Begin 2018 bestaat Vivace 50 jaar en rondom dit jubileum zullen er verschillende activiteiten en optredens plaatsvinden.

Vivace stelt het zeer op prijs als u hier allen, wandelaars én niet-wandelaars, in groten getale bij aanwezig bent. Er wordt op die avond, in een voor het koor zo bekende en passende themadienst, samen stilgestaan bij dit internationale wandelevenement.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

Vreemd dat een koor die geen kerkelijke liederen meer wil zingen dan de parochie de schuld geeft om niet meer te mwgen zingen in de kerk

B. Janssen

Volgens mij krijgt hier niemand de schuld.
Het mooie koor Vivace voelt zich denk ik, net als velen, op dit moment niet meer betrokken, niet meer thuis, bij de veranderde visie/ideeen van de nieuwe pastores.

Wielly

Jansen is verkeert bezig iets wat goed is moet je goed laten

A. Boon
Angela Boon Zolang men niet door heeft dat de Eucharistie de optelsom en climax van de mis is, en alles in de liturgie moet bijdragen daaraan, en de mis niet ter vermaak ter beschikking van het volk staat, zullen pastores dit soort moeilijke beslissingen moeten nemen. Als de consequentie dan is dat mensen weg blijven uit de mis dan is dat mischien wel nodig even. Uiteindelijk zal door het ongezonde weg te snijden de gezonde elementen weer doorgroeien. Wij gaan al jaren trouw naar de Maria Geboorte Parochie in Nijmegen juist omdat daar orthodoxie wordt uitgedragen. En de missen zijn… Lees meer »
wpDiscuz