[Foto’s] Geweldige eerste editie Bikkelrun Groesbeek

GROESBEEK – Of er een vervolg komt, daar moet de organisatie zich nog even over beraden na een evaluatie, maar die kans is gezien de positieve reacties groot.


Bikkelrun 2017. Foto en rechten: Annelies de Bruin.

De allereerste editie van Bikkelrun 2017 mag met recht een succes genoemd worden.

Jan Linders Fonds

De organisatie, bestaande uit vijf buurtbewoners en een professioneel parcoursbouwer, kijken terug op een geslaagde middag. Met dank aan de enthousiaste deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en scholieren van het Kandinsky College. Met speciale dank aan het Jan Linders Fonds, die het inschrijfgeld zal verdubbelen.

175 Bikkels!

Dan naar de Bikkelrun zelf. Na een gezamenlijke warming up stonden 175 (!) enthousiaste bikkels aan de start. Hen stond een hindernissenparcours door de buurtparken ‘t Groeske en Mariëndaal te wachten van ruim 1 kilometer lang met 15 obstakels.

Beetje huiverig, daarna: doen!

Zand, gras, water, modder en een beetje regen: alle ingrediënten waren zondag aanwezig voor een mooie uitdagende middag. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar stonden te popelen bij de start. Bij het eerste obstakel zijn de eerste kinderen nog wat huiverig om de sloot in te springen, maar uiteindelijk zit er niets anders op dan er dwars doorheen te gaan.

Moe, vies en voldaan

Kletsnat en vol met modder rennen de bikkels lachend over het parcours en gaan ze over de indianenbrug en de klimnetten. Ze trotseren de autobanden en tijgeren onder de camouflagenetten. De sfeer is gemoedelijk. Alle deelnemers moedigen elkaar aan om ook de volgende hindernis te bedwingen. Er zijn veel lachende toeschouwers die genieten van het mooie park en van de bikkels die uiteindelijk moe, vies en voldaan over de eindstreep komen.

Wie wil mag nog een rondje doen. Dat laten sommige deelnemers zich geen tweede keer zeggen. De angst om vies te worden is inmiddels verdwenen…..

Met dank aan de organisatie hebben we aardig wat foto’s kunnen bemachtigen, waardoor u zelf een beeld kunt krijgen van de Bikkelrun 2017. Het evenement volgen op social media kan via deze link (Facebookpagina).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
miranda v.

Organisatie bedankt voor dit super evenement!Onze zoon en zijn maatjes hebben er enorm van genoten.Mooi qua opzet…gewoon lekker mee doen en niks moeten.Gewoon top!
Op naar de volgende keer!

wpDiscuz