De Wolfsberg Tributeparty 2017

GROESBEEK – Dit jaar heeft op zaterdag 19 augustus 2017 en zondag 20 augustus 2017 bij Hotel De Wolfsberg in Groesbeek de twaalfde editie van de Tribute Party plaats.

Het oudste tributefestival van Nederland maakt zich op voor een tweedaags feest met muziek die we allemaal kennen, live gespeeld door de beste tributebands van Europa. Dit keer de hitklassiekers van Amy Winehouse, Bob Marley, Queen, Oasis, Electric Light Orchestra en Paul McCartney & Wings!

PROGRAMMA

De zaterdag met Amy Winehouse, Bob Marley en Queen

Amy Winehouse door Tania Alboni & The Monkey Men (UK)
‘You Know I’m No Good’, ‘Valerie’ en ‘Rehab’ zijn de start voor de komende editie van Tributeparty. Het is een muzikale ode aan een supertalent dat ten prooi viel aan de roem, drank, drugs en foute vrienden. Tania Alboni vertolkt de sound van Amy Winehouse al jaren met succes. Ze is regelmatig te gast in Britse tv-programma’s en haar agenda staat vol optredens. Iedere hoofdknik, elke heupbeweging en natuurlijk de karakteristieke eyeliner en het imposante kapsel heeft ze bestudeerd. Laat je verrassen door het soulvolle stemgeluid waarmee Tania Alboni met haar live band de songs van Amy nieuw leven in blaast.

Bob Marley door Legend (UK)
Topfavorieten vanaf het eerste uur zijn het. Michael Anton Philips komt met zijn gezelschap naar Nederland om ‘positive vibrations’ te verspreiden in een eerbetoon aan ‘The King of Reggae.’ De zeven muzikanten hebben zich volledig toegewijd aan de muziek van de Jamaicaanse grootheid en een show gecreëerd die het beste van Bob Marley’s klassiekers covert. Eén keer eerder waren ze te gast bij De Wolfsberg, in 2013. En tweemaal stond de Britse band in concertgebouw De Vereeniging tijdens Reggae Night Nijmegen. Hoog tijd voor een vervolg op deze Punky Reggae Party. One love!

Queen door The Dutch Queen tribute (NL)
Van Queen bestaan er duizenden tributebands over de hele wereld. Zangers met plaksnorren en gele gespenjassen aan die driftig met een microfoon over het podium paraderen. Niet gek, want Freddie was een popicoon die zowel met zijn uiterlijk als muzikaal het anders aanpakte dan alle anderen. Na tientallen Freddie karikaturen gezien en beluisterd te hebben in theaters en concertzalen waren we terug bij het enige dat telt: muzikaliteit. En dat hebben we dicht bij huis gevonden: vijf bekende muzikanten, waaronder twee van Navarone, maken deel uit van deze formatie. Geen kopie van Queen, wel een band vol muzikaal talent en de stem van Merijn van Haren die zo nu en dan fijn tegen die van Freddie aanschuurt. Daarbij is deze band zo entertaining dat het echt ‘a kind of magic’ op het podium brengt.

De zondag met Oasis, Electric Light Orchestra en Paul McCartney & Wings

Oasis door Oasish (UK)
Deze band doet wat het origineel al jaren laat afweten: optreden! Bij Oasish is er geen sprake van ruzie, lelijke verwensingen en nare tweets, maar doen ze gewoon waar ze het beste in zijn; spelen. Met een lange kakigroene jas aan, zonnebril op de neus en haren tot in de nek brengen ze een ode aan de rockmuziek uit de jaren ’90. Alleen een band uit Groot-Brittannië kan overtuigend het accent van Liam en Noel Gallagher overbrengen en de mannen van Oasish zijn zonder twijfel op en top Brits. Net als ‘Champagne Supernova’, ‘Don’t Look Back In Anger’ en de megahit ‘Wonderwall’ trouwens. Aan de overkant van het water zingen ze de nummers woord voor woord mee. Nu jij nog.

Electric Light Orchestra door Phil Bates & band (DE)
De klassieke rocksongs van ELO behoren tot de meest geliefde oldie-hits ter wereld. ‘Don’t Bring Me Down’, ‘Livin’ Thing’, ‘Mr. Blue Sky’ en ‘Last Train To London’; het zijn slechts enkele klassiekers uit de pen van Jeff Lynne. Van 1993 tot 1999 was Phil Bates echter het gezicht van ELO Part II en tegenwoordig treedt hij op met complete band om de onmiskenbare ELO-sound te reproduceren. Een formatie vol steengoede instrumentalisten en zangers die met net een beetje meer rock ’n roll de klassiekers weer live laat horen. Virtuoos, charmant en herkenbaar voor jong en oud. Dit is puur genieten.

Paul McCartney & Wings door MACCA in Concert (UK)
Een eigen stoel heeft ie nodig in het vliegtuig: dé Höfner ‘Beatles’ basgitaar. Het is de grote trots van Emanuele Angeletti, die naast dat hij leadzanger van MACCA is, ook piano, bas en gitaar speelt. Hij leerde als rechtshandig bassist zelfs om linkshandig te spelen om Paul McCartney nog beter te benaderen. En dat zegt alles over de precisie en de liefde waarmee deze band het werk van Paul McCartney and Wings eert. De kostuums, de sound; alle details kloppen in dit eerbetoon aan één van de meest iconische popartiesten aller tijden. MACCA speelt de hits van Wings, de solohits van McCartney en stoft hier en daar ook een Beatles favoriet af. Wij zijn apetrots dat de 9-mans formatie die ook deel uitmaakte van de West End productie ‘Let It Be’, speciaal voor dit optreden naar Nederland vliegt!

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is begonnen. Bestel online op deze pagina of bij de voorverkoop punten Hotel De Wolfsberg, Bruna Boekhandel Groesbeek of The Read Shop Malden (Winkelcentrum 17, Malden).

Voorverkoop:
Zaterdag €21,-
Zondag €21,-

Passepartout voor beide dagen nu nog €30,- (EARLYBIRD), anders € 36,-.

Bron: DeGroesbeek.nl, Tributeparty.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
splinter

Oordoppen uit de kast

Antoinette

Is ook bij andere dingen zoals bierfeesten. Ook een takkeherrie

groesbeker

voor de ene herrie en overlast, voor de ander puur genieten van mooie muziek. De geluidswaardes zullen echt wel gemeten zijn en worden waardoor men binnen de norm blijft.

R. Ommel

Daar gaat ie weer die takken herrie.

De zeikers die daar niet heen mogen beginnen weer te mauwen.

Diana

Begint het gezeik weer over de “herrie”. Gun een ander toch eens wat. Het is ieder jaar hetzelfde met die “nuilers”. Boek lekker een weekendje Centerparcs of anders stop je oren vol met watten of iets dergelijks.

boersteeg

nu kunnen jullie ook zeiken over de tent op de markt tijdens de vierdaagse.
ook super teringherrie in mijn beleving.
maar och raam dicht en ga naar een andere plaats waar het voor mij wel gezellig is.
reaguurders veel plezier ……….

Hans

Dit is echt veel harder dan alle andere feesten. Totale onzin dat dit tot 1 uur moet duren. Je kunt toch ook gewoon om 12 uur stoppen ipv om 1 uur? Bij de Comm stonden ze met de db-meter klaar om het af te gelasten. Dit is echt 10x zo hard en mag wel?

Hans

En dan die omroeper/DJ tussendoor, die is gewoon 3x zo hard als de muziek en/of de band. Ik zat vannacht om 1 uur rechtop in bed omdat er voor en na het slotnummer “the bright side of life” zo nodig iets KEIhard omgeroepen moest worden. Waarom moet ik het hier in bed kunnen verstaan? Heeft het publiek bij de Wolfsberg soms oordopje in dat dat zo hard moet? Ga daar eens met een decibelmeter bijstaan ipv bij de COM!

Hans

het is toch te gek voor woorden dat ik de TV op zondagavond keihard moet zetten om de bassen van de Wolfsberg er niet storend doorheen te kunnen horen?

wpDiscuz