Verbouwing zwembad De Lubert in najaar, bad blijft open

GROESBEEK – De verbouwing van zwembad De Lubert in Groesbeek start naar alle waarschijnlijkheid in oktober. De bedoeling is dat het bad tijdens de verbouwing gewoon open blijft.


Zo moet de ingang van de Lubert er uit komen te zien.

Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst over de verbouwing van het zwembad. Zo`n 20 buurtbewoners waren hierbij aanwezig.

Procedure

Wethouder Erik Weijers heette iedereen welkom en schetste de procedure rondom de hele verbouwing van De Lubert. “De vraag was: Wat gaan wij doen met De Lubert? Wij wilden het niet privatiseren en niet laten verloederen. Wij hebben gezegd; we gaan investeren in het zwembad”, gaf hij aan. Inmiddels zijn er vooral technische verbeteringen doorgevoerd. “De komende verbouwingen hebben meer impact op de gebruiker”, zei Weijers. Daarvoor is in totaal € 622.922,- beschikbaar gesteld.

Wat gaat er gebeuren?

Architect Giel Sengers (Pieter Oosterhout Buro) was aanwezig en liet zien hoe De Lubert er precies uit komt te zien. De huidige horeca is niet aantrekkelijk, de kleuren zijn verouderd en de ruimtes klein en donker. De entree van het bad krijgt een sfeervolle en moderne uitstraling met een frisse, witte kleur. Met de doorlopende balie in de droge/ natte/buitenruimte kan er ook horeca worden gecreëerd in het zwemgedeelte. Volgens Sengers wordt het huidige terras nauwelijks gebruikt. Er komt nu buiten ook een bar. Een ander onderdeel van de verbouwing is de nieuwe serre aan de noordkant van het wedstrijdbad, met ligweide.

Blijft open

Na deze uitleg kregen de aanwezigen een kans om vragen te stellen aan beleidsmedewerkers van de gemeente Berg en Dal en de architect. Één van de vragen was of het bad wel open kan blijven tijdens de verbouwing. “Wij streven er naar om gedurende de hele operatie open te blijven. Er is mogelijk wel wat overlast”, antwoordde Weijers.

Rooster

Verder ging het dinsdagavond vooral over het nieuwe rooster en de beschikbare uren. Ouderen maakten zich daar zorgen om en kwamen zelf met suggesties. “Het bad is nu soms gesloten vanwege de financiële consequenties”, legde Weijers uit. Hij gaf aan er naar te streven de vrije uren op termijn op te voeren. “Eerst moeten we de huidige uren vol zien te krijgen. Vanuit de inkomsten die daaruit volgen kunnen we de uren mogelijk weer opplussen”.

Werving

Tot slot zal er na de verbouwing nog een wervingscampagne volgen. “Wij willen een brede werving binnen de gemeente en de regio starten om mensen naar ons zwembad te krijgen”, zei Weijers. Verder moeten onder andere disco- en filmavonden in het weekend een nieuwe doelgroep aantrekken.

Men hoopt dat de metamorfose eind 2017, uiterlijk februari 2018, klaar is.


Bovenstaande beelden zijn een impressie, zoals getoond door een architect van Pieter Oosterhout Buro tijdens de informatiebijeenkomst. Aan het bad en plafond in die ruimte verandert er namelijk niets. Het plafond aan de voorzijde wordt wél vervangen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Ziet er mooi uit, qua entree! Meer verwacht omtrent de accomodatie vwb recreatie; bijvoorbeeld: glijbanen, uitdagende attractie. Dat is de aantrekkingskracht vwb kinderen/gezinnen. (voorbeeld Gogh)

Marcel

Gaat er weer mooi en aantrekkelijk uitzien.
Fijn voor de inwoners van Groesbeek en het personeel dat het zwembad in handen van de gemeente gebleven is.

wpDiscuz