Mogelijk woningbouw bij voormalig Lidl in Groesbeek

GROESBEEK – Aan de Nijverheidsweg in Groesbeek maakt het voormalig Lidl-gebouw mogelijk plaats voor woningbouw.


Voormalig Lidl-gebouw aan de Nijverheidsweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gemeente Berg en Dal staat positief tegenover een verzoek daarover dat is binnen gekomen. Een uitgewerkt plan moet nog volgen, maar het zou om 8 woningen gaan.

Verhuizing

De Lidl verhuisde in 2014 van de Nijverheidsweg 9 naar de Herwendaalseweg in Groesbeek en het oude pand staat sindsdien leeg. Voor detailhandel lijkt het pand te klein en niet gunstig gelegen. Aanvankelijk was het plan van Lidl om naar de Schreven-locatie aan de Kloosterstraat te verhuizen, maar de voormalige raad stemde daar niet mee in. Volgens een recente woninglijst komen er op de Schreven-locatie vanaf 2025 mogelijk 22 nieuwe woningen.

Meer dan 400 woningen

In totaal wil de gemeente Berg en Dal tot en met 2024 zo`n 530 nieuwe woningen gebouwd hebben. Er is in de Woonagenda tot en met 2024 echter maar ruimte voor 460 woningen. Het project Dekkerswald (70 woningen resterend) is om die reden doorgeschoven naar 2025. Er wordt dit jaar mogelijk nog een nieuwe Woonagenda vastgesteld met meer ruimte. Tot die tijd houdt men de afspraken uit de huidige Woonagenda aan.

Tot slot zijn er 39 woningen van de planning geschrapt: Ooijse Graaf 2 en Jonkmanshof in Ooij en Marienhof (Groesbeek).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

ligt er natuurlijk ook aan wat de gemeente er wel of niet in gehuisvest wil hebben. Maar zet er lekker woningbouw bij joh, nog meer huizen waaraan onze jeugd zich niet kan meten.

Handige Harrie

Mooie torenflat met betaalbare sociale huurappartementen.

wpDiscuz