Illegale feestjes in gemeente Berg en Dal aangepakt

GEMEENTE BERG EN DAL – Er moet een betere controle komen op feestjes (bruiloften etc.) die op locaties worden gehouden die daar niet voor bestemd zijn.

Enkele raadsleden kaartten dit donderdagavond aan tijdens de behandeling van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit in verband met de oneerlijke concurrentie met de horeca.

“We weten het, nu nog handhaven”

“Wij moeten daar een vinger achter zien te krijgen”, zei Hennie Eikholt (GVP). Volgens Wiebo Kersten (Sociaal Groesbeek) is dat niet zo moeilijk. “Veel mensen hier (in de raad, red.) weten waar het gebeurt, hoe vaak en om welke soort feesten het gaat. Je kunt daar van alles voor in het leven roepen, maar het valt of staat met de bereidwilligheid en capaciteit om te handhaven”. Er schijnen nagenoeg wekelijks complete feesten gegeven te worden, vergelijkbaar met de feesten zoals in de horeca. En daar moet iets mee gebeuren.

Extra geld

Om dit soort illegale feestjes aan te kunnen pakken moet er waarschijnlijk wel extra budget beschikbaar worden gesteld, gaf burgemeester Mark Slinkman aan. “Ik zie nu niet in wat er aan minder nuttige taken wordt uitgevoerd door de BOA’s die wij zonder pijn zouden kunnen en willen schrappen”, zei hij. Het college komt nog met een voorstel. “Onze steun heeft u als u daar extra geld voor wilt hebben”, liet Robert Houkes (C90) alvast weten. “Dit is een belangrijk probleem, de gemeenschap heeft hier ook veel last van”, vervolgde het raadslid. PvdA vindt het een verantwoordelijkheid vanuit de verenigingen en samenleving zelf. “Het is te makkelijk om daar maar weer budget voor op tafel te leggen”, aldus Thieu Hoeken.

APV vastgesteld

De APV is donderdagavond vastgesteld. De uitzondering in Millingen geldt nog, maar gesprekken tussen horeca en de paracommerciele instellingen worden binnenkort gestart. Vervolgens volgt uiterlijk in 2019 een evaluatie daarvan. Doel is om de APV uiteindelijk gelijk te trekken voor de hele gemeente. De schenktijden voor verenigingen in de gemeente Berg en Dal zijn via een amendement naar 01:00 uur gezet. Het college wilde daar aanvankelijk 24:00 uur van maken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

En ineens is er geen geld voor handhaving over. Op de vakantiehuisjes handhaven mag alles kosten, maar als er echte overlast is, geeft men niet thuis. Dan ineens is het weer de verantwoordelijkheid van de samenleving zelf, dan is er geen geld voor over. Heeft men last van hondenpoep, helaas, daar is ook geen geld voor over. Keuzes maken is lastig, maar doen alsof het geld er niet is, da klopt niet.

Camping bewoner.

Ieder zijn eigen zuupkeetje.

Bruukse

Dus bij Groesbeeksboys en germania kantine mag dat ook niet meer .

Sjaak

Hoor ik bij de Bruukse een tikkeltje jaloezie. Tsja de een, Groesbeekse Boys, investeert zijn verdiende geld in de breedte van de vereniging en een ander wil graag groot doen ten koste van alles, zelfs van zijn eigen vereniging.

Toppie

Sociaal Groesbeek ,William spreekt voor zijn eigen pet.
Hij als horeca ondernemer vind dit natuurlijk een top idee.
Laat de mensen lekker een feestje houden waar ze willen ,en wat goed is voor hun portemonnee .En ga serieuze overlast handhaven.

Henk

@toppie, hij is geen raadslid en neemt geen besluit. SG wil juist voor de hele gemeente hetzelfde beleid, geen uitzonderingen voor de millingse verenigingen. Raadsleden uit het millingse wilden dat wel….dus wie spreekt er voor z’n eigen pet?

splinter

Dus geen tuinfeesten meer of buurtfeesten moet niet gekker
worden .
Ze moeten de consumptie nog duurder maken Hoop dat er geen man meer naar die tenten gaan.
Drink thuis wel een pilsje met de gordijnen dicht

randje 16

2 euro 25 voor een plastic bekertje bier of 9 euro voor een kratje heineken

Dan kan st Hubertus de tent ook wel sluiten als er geen “schiet” feestjes meer gegeven mogen worden

Handige Harrie

Groesbeekse Boys… “meer dan voetbal alleen” luid de slogan van de uitbater van de kantine op Facebook! Maak maar een einde aan alle feestjes… o.a. Boys.. Germania, Schutterij Horst, GTTC en ga nog maar even verder. Daarnaast heeft de horeca veel meer last van al die campings die volledige vergunningen hebben.. of te wel.. alles mogen… over oneerlijke concurrentie gesproken?

Maar het alcohol probleem onder de jongeren begint bij de ouders. Laat ze maar eens de bron aanpakken. Goede voorlichting. 16-jarigen die thuis mogen drinken, dronken op straat belanden en overlast veroorzaken.

wpDiscuz