Landschapsparade dit jaar in Groesbeek-Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – De Landschapsparade is het jaarlijkse festival van het landschap in de gemeente Berg en Dal.


De Landschapsparade 2016 in Persingen, met Daphne Deckers. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Vorig jaar was de eerste editie in Persingen en dit jaar is men te gast op het Oogstfeest bij landschapscamping de Zoete Aagt in Groesbeek-Breedeweg.

Prachtlocatie

Het is een prachtlocatie in het boerenland van Groesbeek met drie unieke natuurgebieden op loopafstand; de St. Jansberg, de Bruuk en het Reichswald. Het Oogstfeest is een feestelijke dag met muziek, streekproducten en activiteiten voor het hele gezin. De Landschapsparade voegt daar haar activiteiten aan toe.

Ontdekken

‘s Ochtends kunt je mee op ontdekkingstocht met boswachters en bevlogen vrijwilligers. Je ziet bijzondere planten en dieren en je hoort verhalen over het ontstaan van het landschap en over de bittere strijd in de Tweede Wereldoorlog. In het agrarisch gebied ontdek je wat boeren doen voor natuur en landschap. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Spelenderwijs leer je over de natuur en het landschap en kun je lekker actief bezig zijn.

Activiteiten

En zonder muziek geen landschapsparade. De fanfare van Breedeweg loopt voorop in een feestelijke parade om samen met alle deelnemers het landschap te vieren. ‘s Middags is er op en rond het festivalterrein veel te beleven. Activiteiten zoals schilderen, braakballen uitpluizen, pony rijden en insectenhotels maken. Je kunt je laten inspireren in de verteltent. Streekgenoten delen daar met passie hun kennis over de geschiedenis, de natuur, unieke streekproducten, en bijzondere verhalen vande streek.

Programma

Onderstaand het programma van die dag (10 september 2017):

10.00: Het terrein met terras gaat open met koffie en passende muziek
11.00: Officiële opening landschapsparade en oogstfeest Breedeweg
11.15: De Ochtendparade; Keuzeprogramma met 6 activiteiten.
13.00: Tijd voor lunch van streekproducten op het terras
14.00: De Grote parade met de fanfare Jubilate Deo en deelnemers
14.15: De Middagparade; Doorlopend programma van workshops op het terrein, streekverhalen in de verteltent, muziek op het terras
17.00: Einde

Alle activiteiten zijn gratis.

Aanmelden voor de Ochtendparade kan vanaf 15 augustus via de site www.landschapsparade.nl. Organisatie en informatie: [email protected] (Arno van der Kruis en Tiny Wigman).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Landschapsparade dit jaar in Groesbeek-Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.