SummerVibes bij De Comm kan gewoon doorgaan

GROESBEEK – Het ambtelijk advies was negatief, maar het college van burgemeester en wethouders is unaniem: SummerVibes moet gewoon door kunnen gaan.

Probleem ligt ‘m in de afsluiting van een gedeelte van de Dorpsstraat.

Straatevenement

Sinds enkele jaren wordt dit evenement, dat voorheen bekend stond als Salito’s zomercarnaval, georganiseerd door De Comm in samenwerking met Huis Valois. Het is een straatevenement met live-muziek en eten, waarvoor de Dorpsstraat tussen de Kloosterstraat en Spoorlaan van 17:00 uur tot 03:00 uur afgesloten dient te worden.

Buslijn en hinder

Het ambtelijke voorstel aan het college was om de Dorpsstraat niet af te sluiten. Daarmee kon het feest dus niet doorgaan. De reden: Buslijn 5 moet omrijden en het aantal mensen dat hinder zal ondervinden van de afsluiting, is vele malen hoger dan het aantal bezoekers voor SummerVibes. Ook heeft de Groesbeekse Ondernemersvereniging (GOV) in het verleden al gevraagd om terughoudend om te gaan met de afsluiting van de Dorpsstraat, in het kader van de bereikbaarheid van Groesbeek-centrum.

College alsnog akkoord

“Omdat het aantal keren dat de Dorpsstraat is afgesloten beperkt is, de activiteit in het toeristisch hoogseizoen plaatsvindt, wij in het najaar een nieuw evenementenbeleid vaststellen en onder de voorwaarde dat een en ander met de busonderneming nog te regelen is, wijzen wij de aanvraag alsnog toe”, aldus het college.

SummerVibes is dit jaar op 22 juli 2017. Maar info hier.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Umme

Je kunt toch alleen de kloosterstraat afzetten. Kunnen ze daar hun feestje houden en beperk je de overlast minimaal.

Handige Harrie

Doet ut Huuske misschien ook wel mee. Twee vliegen in 1 klap en twee “FIem-men” in de organisatie!

umme

Niet zo vaak zeggen ze. Donderdag 20, zondag 22 en dinsdag 24 juli dat zijn 3 dagen in één week. En Idd. als William ook mee werkt heb je 3 uitbaters en 1 feestje. Allemaal blij.
Overigs een prima festiviteit.

wpDiscuz