[Foto’s] Wandelaars Berg en Dal halen Vierdaagseshirt op

GEMEENTE BERG EN DAL – Inwoners van de gemeente Berg en Dal die dit jaar meedoen aan de 101e Vierdaagse mochten zaterdag traditiegetrouw weer een shirt ophalen.


Het Vierdaagseshirt 2017 voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De shirts lagen gesorteerd in de raadzaal, maar voordat de deuren van die zaal werden geopend hield burgemeester Mark Slinkman eerst nog een toespraak, waarbij hij de lachers wel op zijn hand kreeg.

Wandelgemeente

“Berg en Dal is een wandelgemeente. Wij zijn druk bezig om er dé wandelgemeente van te maken. Ik ben er trots op dat we ook dit jaar weer ruim over de 500 deelnemers kunnen afvaardigen. U behoort tot die groep en ik ben blij dat u er bent om het T-shirt in ontvangst te nemen zodat u zich kunt manifesteren als ambassadeur van de gemeente”, begon de burgemeester zijn speech.

Hobbezak

Het shirtje is dit jaar blauw en van polyester in plaats van katoen. “Wij hopen dat u er de komende dagen wat comfortabeler in kunt wandelen”. Er was in het verleden namelijk nogal wat kritiek op de shirtjes. “Die mensen hebben zich bij mij gemeld met enige constructieve woorden, wat samengevat wel kan worden omschreven dat het een warme hobbezak is”, zei de burgemeester daarover. “Ik heb er de hele winter heel warm in geslapen moet ik bekennen”, grapte hij.

Zelf kiezen

Er zijn verschillende modellen voor dames en heren. “Dat wandelen doet wonderen voor uw fysiek en dat wilt u ook laten zien tijdens die dagen. De hobbezak-tijd ligt achter ons”. Op het shirt staat het logo van de gemeente Berg en Dal met de slogan “Donderdag, mijn dag”. Wandelaars kunnen via een formuliertje dat in het gemeentehuis op de tafels lag zelf een slogan voor volgend jaar bedenken.

532 wandelaars

Dit jaar zijn er 532 inwoners (320 mannen en 212 vrouwen) uit de gemeente Berg en Dal ingeschreven voor de Vierdaagse. Dat zijn er bijna 100 minder dan vorig jaar, toen het aantal deelnemers op 627 lag. De meeste wandelaars komen uit Groesbeek (251), gevolgd door Millingen aan de Rijn (74) en Berg en Dal (50). Ooij heeft er 45 en Beek-Berg en Dal 42. Persingen en Erlecom leveren ieder 2 Vierdaagselopers, vorig jaar één. Ook komen er nog wandelaars uit Leuth, Kekerdom, Heilig Landstichting en Ubbergen.

Vierdaagse 2017

De Vierdaagse begint dinsdag 18 juli 2017. Op donderdag 20 juli 2017 is “de dag van Groesbeek”. De verwachtingen nu zijn dat enkele Vierdaagsedagen erg warm zullen zijn, met op woensdag mogelijk temperaturen tot 30 graden. Ook staat er veel neerslag voor de woensdag en donderdag in de kaarten. Dit betreffen echter lange termijn verwachtingen, en die zijn dus nog onzeker.

Een shirt ophalen kon van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Wandelaars Berg en Dal halen Vierdaagseshirt op

Reageren is niet toegestaan.