[Foto’s] Derde streekmarkt in Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Zaterdag had de derde Streekmarkt in Groesbeek-Breedeweg plaats.


De Streekmarkt in Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het is een initiatief van Marcel Janssen, Pieter Visser en Hans Nelissen.

Concept

Twee maanden geleden werd de eerste van de vier Streekmarkten in het kerkdorp georganiseerd, met TV-kok Pierre Wind als gast. De markt biedt ruimte aan andere ondernemers uit Breedeweg, Groesbeek, muziekgezelschappen, horeca en belangenverenigingen. Breedeweg moet op deze manier wat meer op de kaart worden gezet.

Lokaal

“Lokaal” is het kernwoord en dat is voor de bezoekers zaterdag al snel duidelijk. Het zullen voornamelijk bezoekers uit Groesbeek zijn, maar ook toeristen die nu op de campings verblijven. Overal staan kramen met lokale producten, zoals zuivel, bloemen en planten, paling, vlees, groenten en fruit. Ook ontbreekt de wijn en het bier niet. Kok Theo (Pluryn) kookte dit keer de heerlijke gerechten van lokale producten. Medewerkers van Buurtmarkt Breedeweg waren aanwezig en zaterdag liet ook de lokale werkgroep zich zien.

21 kramen

In totaal zijn er 21 kramen ingericht. “10 van die kramen zijn een eigen ontwerp van Pluryn”, zegt Visser. Dat is het werk van de houtgroep. Er is op die manier een mooie balans tussen de standaard kramen en zelfgemaakte kramen. De Streekmarkt wil zich duidelijk onderscheiden van een gewone markt, benadrukt ook Visser. En als er dan dingen te koop zijn die je op iedere andere markt kan vinden, dan zijn ze weer zelfgemaakt. En dus toch een beetje anders.

Vermaak

Kinderen hoefden zich op het Kerkplein niet te vervelen. Voor hen stond er deze keer voor het eerst een zweefmolen en was een container ingericht als zandbak. En wie even rustig van de versnaperingen wilde genieten kon dat doen op een terrasje met wat live muziek, onder een tent. Het plein was in zijn geheel dus best sfeervol ingericht.

De laatste streekmarkt is op 12 augustus. Of het daarna nog een vervolg krijgt? “Wij gaan eerst evalueren”, laat de organisatie weten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Leuk 🙂

wpDiscuz