Bruggetje spoorkuil mogelijk nog maanden dicht

GROESBEEK – Het bruggetje over het fietspad door de spoorkuil kan nog maanden afgesloten blijven.


Hekwerken schermen het bruggetje af. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op dit moment worden er geen acties ondernomen om groot onderhoud te plegen.

Hoge kosten

Het bruggetje werd eind juni afgesloten om veiligheidsredenen. Alle brugdelen blijken doorgerot. Van het fietspad kan men wél gewoon gebruik maken. Vervangen van het brugdek plus herstel leuningen kost zo`n € 90.000. De kosten voor het jaarlijks beheer en onderhoud bedragen € 5.000,- per jaar. Slopen is dan een stuk goedkoper: € 25.000,-.

ProRail: “Geen geld. Afstoten of verwijderen”

Het is nog niet bekend wat eigenaar ProRail met het bruggetje gaat doen. “Prorail heeft te kennen gegeven dat er geen geld beschikbaar is voor onderhoud en dat zij de brug het liefst willen afstoten of verwijderen”, laten burgemeester en wethouders weten op vragen van CDA Berg en Dal hierover. “Er is geen enkele verplichting voor Prorail om de brug te herstellen”. Het college zelf wil dat het bruggetje behouden blijft.

Ook SBB heeft geen geld

Staatsbosbeheer (SBB) wil het bruggetje behouden, maar heeft het geld niet. Het bospad over het bruggetje is geen openbare weg en de gemeente Berg en Dal heeft daarom geen bevoegdheid om onderhoudsaanwijzingen te geven. ODRN wacht rustig af. Haar taak zit er op, want het bruggetje is nu afgesloten en dus veilig.

Wat nog wel van belang is, en dat wordt nu via de ODRN getoetst, is dat het fietspad onder langs veilig is te gebruiken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit.

Hier zal de gemeente wel weer voor opdraaien.
Anders belanghebbende willen wel maar zeggen gewoon dat ze geen geld hebben en dan komt de gemeente wel weer over de brug.
Letterlijk en figuurlijk. Afbreken en een goedkoper bruggetje aanbrengen kan ook en dan heeft er verder niemand nog iets mee te maken. Weer een nieuwe soap.

Iemand

ProRail wil alles totdat ze moeten gaan betalen voor hun achterstallig onderhoud

De Kuier.

Dit heeft alles te maken met achterstallig onderhoud….en nu zijn de centen op?! Waaraan?? Er is vast nog wel een meevaller binnen onze gemeente!!

boersteeg

er is een beton eettor gezien vandaar dat het wel enige tijd kan duren.

Sjorro

Staatsbosbeheer rooft eerst het halve bos leeg en nu laten ze “ons” (bewoners van Groesbeek) weer in de steek!!

Handige Harrie

Sjorro::: hadde ze beter het hout van die gekapte bomen kunnen gebruiken voor het opknappen dan dat bruggetje…

Schorpioen

Schandalig dat iedereen zich – van een van de oudste bouwwerken en nog enigste in gebruik zijnde brug in Groesbeek – de handen ervan aftrekt! Europeesche subsidie is wellicht ook nog een mogelijkheid? Bij het Koepeltje heeft SBB het subsidiegeld letterlijk in het water gegooid.

Toontje

Volgens zelfbenoemde deskundigen wordt het bruggetje door veel beschermde diersoorten (waaronder de schijtlijster, het klaplopertje en de brugmug) gebruikt om van hun paargebied naar hun voedselgebied te komen. Het zal dus binnenkort wel subsidie regenen om de zaak op te knappen (Bron: De Speld).

kiezer 2014

Prorail, de gemeente en Staatsbosbeheer hebben alle drie een verantwoordelijkheid om samen tot een oplossing te komen. Voor mij en heel veel andere gebruikers van het bruggetje is die oplossing een spoedig herstel en weer open stellen.
De drie partijen met een verantwoordelijkheid kiezen er echter voor om naar elkaar te wijzen, jammer dat het zo moet gaan!
De genoemde bedragen voor sloop of herstel zijn gebaseerd op gebakken lucht en bangmakerij. Sloop; 25.000 Euro en herstel 90.000 Euro, naar mijn mening het onjuist informeren van de gemeenteraad.

wpDiscuz