Akkoord over “Samen koken op De Horst”

GROESBEEK-DE HORST – De gemeente Berg en Dal heeft geen bezwaar tegen het nieuwe burgerinitiatief “Samen koken op De Horst”.

Door daar een verklaring voor af te geven laat het college weten dat het initiatief niet in strijd is met lokaal beleid.

Wat is het?

Samen koken op de Horst heeft als doel mensen samen te brengen en te verbinden door een maaltijd voor te bereiden en daarna te eten. Doelgroep zijn voornamelijk ouderen en (chronisch) zieken. Een diƫtiste is aanwezig om er voor te zorgen dat de maaltijd gezond, gevarieerd en smakelijk is. De keuken van dorpshuis De Slenk wordt hiervoor gebruikt en die moet anders worden ingericht.

Subsidie

Daar is geld voor nodig en daarom wil men bij de provincie Gelderland aankloppen voor een subsidie. Dan moet de gemeente wel een verklaring voor geen bezwaar afgeven. Bij toekenning van de subsidie is de begroting rond; deze dekt 75% van de uitgaven. De stichtingen Dorpshuis de Slenk, Inloophuis Groesbeek, Zonnebloem Groesbeek, Voedselbank, BioCatootje en Beebox zijn betrokken bij het initiatief.

Concurrentie voorkomen

“Wij ondersteunen graag inwonersinitiatieven”, aldus burgemeester en wethouders (B&W). Het college heeft de initiatiefnemers echter wel laten weten dat commerciĆ«le concurrentie moet worden voorkomen. B&W formuleren hierover later dit jaar nadere regels.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Akkoord over “Samen koken op De Horst”

Reageren is niet toegestaan.