Onduidelijkheid in Groesbeek over ophalen Plastic+

GROESBEEK – In Groesbeek is wat onduidelijkheid ontstaan over de inzameldatum voor plastic afval.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op woensdag in plaats van vrijdag

In verband met de Vierdaagse zou de DAR het afval dat normaal gesproken op vrijdag wordt ingezameld, vandaag (woensdag) op komen halen. Zo heeft ook de gemeente Berg en Dal het vorige week gecommuniceerd na telefonisch contact met de Dar. De data op de digitale afvalkalender zouden dus niet juist zijn.

Vragen op social media

Woensdagmiddag bleek dat de plastic zakken in Groesbeek, voor zover die er stonden, nog niet waren opgehaald. Andere inwoners hadden de zak niet eens aan straat gezet, omdat de afvalkalender nog steeds vrijdag als inzameldatum aangeeft. Dat riep op social media in ieder geval de nodige vragen op. Inwoners die met de Dar belden kregen andere berichten te horen dan de gemeente Berg en Dal.

Toch vrijdag, vandaag in Beek

Maar, inmiddels is er duidelijkheid: de plastic zakken mogen weer terug naar binnen. In Groesbeek worden die vrijdag opgehaald. “Dat ze woensdag kwamen in plaats van vrijdag gold alleen voor Beek-Ubbergen”, aldus de gemeente. “Excuses voor de verwarring en overlast”.

NB redactie: Aangezien wij de gemeentelijke berichtgeving over hebben genomen is dit ook door ons fout op Facebook (reminder vanochtend) en de website (artikel vorige week) gepubliceerd. Onze excuses daarvoor.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onduidelijkheid in Groesbeek over ophalen Plastic+

Reageren is niet toegestaan.