[Foto’s/Video] Vierdaagse Groesbeek 2017 + herdenking

GROESBEEK – Zo`n 40.000 wandelaars zijn donderdagochtend begonnen aan de derde Vierdaagsedag.


Vierdaagse 2017: Zevenheuvelenweg Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

We hebben het dan uiteraard over de dag van Groesbeek. De een loopt lachend door het centrum heen terwijl een ander nog 10 kilometer moet afzien.

Goed wandelweer

De weersomstandigheden waren in de ochtend niet best. Er kwamen een paar flinke regenbuien voorbij, maar tegen het einde van de ochtend was het droog en wisselden wolken en zon elkaar af. Vanaf dat moment dus ideaal wandelweer voor de mensen die door Groesbeek heen moesten, want de Zevenheuvelenweg stond nog op het menu. Door de muziek en gezelligheid langs de kant werd het hoofdgerecht door vele lopers prima verteerd.

Ook feest in Berg en Dal

Eenmaal in Berg en Dal aangekomen moet men nog een kilometer of 7 afleggen tot aan de finish. Op het kerkplein werd door de lokale carnavalsvereniging het jaarlijkse evenement “Geiten op het Plein” georganiseerd. Daarmee hebben de wandelaars weer voldoende energie gekregen om dag 3 af te ronden. 1002 lopers haalden de finish niet, vorig jaar waren dat er 914 op de donderdag. Morgen wacht nog de Via Gladiola.

Herdenking

Wanneer de wandelaars nog iets minder dan 10 kilometer af te leggen hebben, wordt er vaak even een stop gemaakt bij de Canadese erebegraafplaats. Het zijn dan vooral de militairen die daar komen voor een eerbetoon. Deze herdenking is altijd weer indrukwekkend om te zien. Op de begraafplaats liggen 2617 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen.

De cijfers

Hieronder de Vierdaagse 2017 Barometer.

Dag van Elst: 792 uitvallers
Dag van Wijchen: 1525 uitvallers
Dag van Groesbeek: 1002 uitvallers
Dag van Cuijk/Via Gladiola: 308 uitvallers

Totaal uitvallers: 3.627
Totaal gestart: 42.036
Totaal uitgelopen: 38.409

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video] Vierdaagse Groesbeek 2017 + herdenking

Reageren is niet toegestaan.