Berg en Dal biedt excuses aan voor afblazen SummerVibes

GROESBEEK – Het was niet de bedoeling dat SummerVibes zaterdagavond noodgedwongen moest stoppen omdat de geluidsnorm overschreden zou zijn.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De norm voor deze activiteit ligt gewoon op 80dB(A) en niet op 60dB(A). De gemeente Berg en Dal zegt sorry daarvoor.

Afgelast

Het straatevenement SummerVibes aan de Dorpsstraat in Groesbeek werd zaterdagavond rond 22:30 uur afgelast. Dat was niet vanwege het slechte weer, maar omdat de geluidsnorm overschreden zou zijn. Het geluid kwam volgens een meting op 79 dB(A) uit. Een meetspecialist had uit de vergunning begrepen dat de norm 60 dB(A) was, waardoor de organisatie een last onder dwangsom van € 1500,- opgelegd heeft gekregen.

Gemeente zegt sorry

Maandag stapte organisator Gerrie Janssen van cafe bar De Comm naar de gemeente voor opheldering. “De gemeente Berg en Dal heeft netjes haar excuses aangeboden, wethouder Sjaak Thijssen en een ambtenaar waren daarbij aanwezig”, aldus Janssen tegenover DeGroesbeek.nl. “60dB(A) kan ook gewoon niet, werd ook door hen toegegeven”. De gemeente zegt zelf daarover: “Deze norm geldt alleen voor evenementen die binnen worden gehouden.”

Waarom meten?

Vanwege een klacht tijdens de laatste SummerVibes-editie is er dit jaar een meting verricht. “Dat wordt vanuit de ODRN aangestuurd op het moment dat de vergunning binnen komt”, zegt Janssen. Er is een bedrijf uit Wijchen ingeschakeld om te controleren. “De vergunning is door een medewerker die de meting heeft verricht verkeerd geintepreteerd. Hij ging uit van 60 dB(A), terwijl ik al zei dat het 80dB(A) was. Ik kon op dat moment niemand meer bereiken dus daar kan ik weinig tegen doen. Ik ben er verbaasd over dat iemand die vergunning niet goed kan lezen”, aldus Janssen.

Schande

Ook op social media werd er over het algemeen schande over de ontstane situatie gesproken, al is het maar omdat een simpel gesprek tussen een paar mensen al voor meer dan 60 dB(A) zorgt. “Ik vraag mij af wat de gemeente gaat doen tijdens de kermis”, zei Janssen eerder dit weekend al over de norm van 60dB(A) tijdens activiteiten in Groesbeek-centrum. Maar het mag dus 80 dB(A) zijn.

Of Janssen een claim in gaat dienen is nog niet bekend. “Daar ga ik me nog over beraden”, laat hij ons weten. De gemeente Berg en Dal is inmiddels met een persverklaring gekomen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 17 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dungen

Er is dus gemeten n.a.v. van een klacht van vorig jaar begrijp ik uit bovenstaand stuk? Als dit zo is mag de uitbater van restaurant huis Valois net als de gemeente zijn excuus aanbieden. Dat mag hij dan doen aan de vrouw uit de provincie Zeeland. Volgens de uitbater van dat restaurant heeft deze vrouw dit jaar een klacht ingediend waardoor het evenement moest stoppen. Achteraf blijkt dit verhaal dus totaal niet te kloppen terwijl de naam van deze mevrouw door het slijk is gehaald.

prutser

Ik denk dat ik ook maar eens een slechte recensie ga schrijven over deze uitbater, maar dan wel voordat ik er gegeten heb.

R. Ommel

Jammer, ik was al blij.Ik vind 60dB(A)meer dan genoeg.

john Egbers

vindt je het gek, zal wel jaloezie zijn want bij uitbater van restaurant huis Valois is nooit geen zak te beleven en bij alle vorige uitbaters ook niet.

Buurtbewoner

Het is wellicht niet zo netjes van meneer Valois om een naam te noemen in zijn berichtgeving. Echter heeft deze mevrouw wel degelijk geklaagd op de avond zelf, en vorig jaar en dat jaar ervoor en bij alle andere evenementen.
Ik begrijp dat horeca ondernemers dat een keer zat zijn.

Jammer dat het allemaal zo moet gaan. Het kan allemaal veel fijner zijn.
Meneer Valois neemt het op voor een hardwerkende ondernemer die zijn nek uit steekt om iets te organiseren.
Op momenten van totale frustratie zeggen we allemaal wel eens iets wat niet hoort.

Reggie

De klacht van de vorige editie kwam wel van “die dame.”
Daarom is nu die meetdienst op zijn dak gestuurd, lood om oud ijzer.

Gerrit

Schadeclaim indien en inclusief gemaakte kosten, zowel de kosten van de Comm als de kosten van de gemeente verhalen op deze mevrouw. Zal waarschijnlijk niet zo snel meer in de telefoon klimmen.

fam. Kortemans

@ R. Ommel; jij zegt bij het item tractor vierdaagse “De vlam in de pijp jongens. Rook ze maar uit die zeikers.”
Bij dit item roep je tot 2 x toe dat 60dB(A) meer dan genoeg is.
Wie is er nu een zeiker?

R ommel . Ben jij een ongelovigen zeikerd zeg .

boersteeg

r ommel is of een alcoholist of een drugs gebruiker
hoe hij op diverse items reageert ….
te zielig voor woorden.
maar nu on topic . gemeente geloof mar dat nu het schaap van de dam is.
op ieder overlast wordt nu zout gelegd en de gemeente uitgejouwd om de verkeerde beslissingen.
wijn bier en wolfsberg zullen nu bestraft worden.
sjaak bedankt namens vele Groesbekers.

Sjaak

Als sjaak maar op zuid alles voor elkaar heeft

Mike

PANIEK. Doorlopen, stelletje zeikers. Iedereen doet heilig maar als ze zelf maar 5 minuten overlast hebben, omdat je niet alleen op de wereld woont, bellen ze allemaal de politie. Judasvolk. Allemaal roepen maar niks weten.

Snap überhaupt niet dat hij dat organiseert. komt geen kip op af. Ook nu weer niet dus denk dat ie blij is dat het afgelast is.

R. Ommel

Ik ben beide Booersteeg.

Jan Norp

Het is niet alleen de geluidssterkte die overlast kan geven, maar vooral de zware bassen, die doordringen in overigens goed geïsoleerde appartementen, zodat je die aan je lijf voelt. boem,boemderdeboem. En dat gaat soms uren door. Muziek is om te horen, niet om te voelen.

ouwe gabbert

@jan norp. ..die bas die moet je niet horen…..die moet je VOELUH! !!!

Dungen

De uitbater van huis Valois heeft geen excuus aangeboden. Zijn onterecht geplaatste bericht op Facebook is wel verwijderd. Hiermee geeft hij zijn ongelijk toe. Slecht ondernemerschap. Juist een persoon als hij moet weten dat internet enorm (onterechte) schade kan toedienen.

wpDiscuz