[Foto’s] Gezellige drukte op jaarmarkt in Groesbeek

GROESBEEK – Sinds 1983 wordt traditiegetrouw de jaarmarkt in het centrum Groesbeek georganiseerd.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op dinsdag 25 juli 2017 was dat niet anders. Het was bewolkt met af en toe een spatje regen. Toch had de organisatie qua drukte weinig te klagen.

Kramen

Een lint met kramen, het zullen er ongeveer een honderdtal zijn geweest, stond vanaf de Dorpsstraat tot aan de rotonde Zuidmolen in Groesbeek opgesteld. Er was voor ieder wat wils, zoals kleren, tassen, riemen, horloges en CD’s. Ook de inwendige mens hoefde dinsdagmiddag niets tekort te komen. Er waren hamburgers en snoep te verkrijgen, maar ook de gezondere producten zoals fruit ontbraken niet. En wie een dansje deed, die kreeg een wafel. Voor kinderen was er een attractie.

Pleinfestival

Op het Dorpsplein nabij het gemeentehuis presenteerde omroep Berg en Dal het Pleinfestival. Het terras daar zat goed vol en men kon genieten van optredens van onder andere William Smulders, Helen Liebers, Theo Peters, Wim Gerritzen en nog enkele feestzangers. Het evenement werd live op TV uitgezonden. Maar ook bij De Comm was een optreden. Ditmaal door “Trio 60dB”, met een knipoog naar het voorval van zaterdagavond.

Afsluiting Dorpsstraat

De Dorpsstraat was ditmaal geheel afgesloten. Vorig jaar bleef er nog een gedeelte vrij zodat men in parkeergarage Dorpsstraat kon parkeren. Dat leverde wat hachelijke situaties op van auto’s die tussen de bezoekers van de jaarmarkt door moesten rijden. De nieuwe parkeergarage aan de Spoorlaan is inmiddels klaar voor gebruik en daar stonden dan ook de nodige auto’s. Parkeergarage Dorpsstraat was via de Hoflaan bereikbaar.

De jaarmarkt duurt nog tot 17:00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

muziek viel tegen van buiten Groesbeek.

wpDiscuz