[Foto’s] Deelnemers Tractorvierdaagse ontvangen in Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Vorige week trok het wandellegioen nog door de gemeente Berg en Dal en omstreken.


Tractoren in Groesbeek-Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Deze week was het de beurt aan de oldtimertractoren om de vier dagen te volbrengen.

50 kilometer per dag

Het is tijdens de Tractorvierdaagse de bedoeling om de 50 km-route die de wandelaars één week eerder tijdens de Nijmeegse Vierdaagse afleggen, aan te houden. Voor zover dat mogelijk is, want men maakt voornamelijk gebruik van de binnenwegen. Er zijn dagelijks rust- en tankmomenten. De deelnemers vertrekken ‘s ochtends om 10:00 uur in kleine groepjes om verkeershinder te voorkomen. Rond de klok van 18:00 uur zijn ze binnen.

Uit het hele land

De Tractorvierdaagse werd in 2013 voor het eerst door camping De Leigraaf georganiseerd, toen met 35 deelnemers. Dit jaar was dus een lustrumeditie en er deden in totaal 55 deelnemers mee, waarvan twee uit Groesbeek. De rest van de tractorrijders komt uit het hele land, laat de organisatie desgevraagd weten. De meesten blijven overnachten op de camping.

Ontvangst

Donderdagmiddag was de aankomst op het Kerkplein in Groesbeek-Breedeweg, waar de deelnemers door wethouder Sjaak Thijssen werden ontvangen. Hij feliciteerde de tractorrijders. “Ik hoop u allemaal volgend jaar opnieuw terug te zien”, vervolgde hij. Het was de tweede keer dat de aankomst in Groesbeek-Breedeweg was. De aankomst op de donderdag is altijd in Groesbeek, maar zo zegt de organisatie: “De locatie is niet ieder jaar hetzelfde. Dat wordt beslist in overleg met de gemeente Berg en Dal”.

Via Gladiola

De deelnemers krijgen jaarlijks op de laatste dag bij de Canadese erebegraafplaats de bos gladiolen uitgereikt. Vanaf dat punt rijden de tractoren naar het eindpunt in Groesbeek. “Dat is dan onze Via Gladiola”, aldus de organisatie. Vanavond is er op de camping nog een feestavond. Daar wordt dan vast nog even nagepraat over de Tractorvierdaagse.

De organisatie zegt tevreden te zijn over het verloop van de 5e Tractorvierdaagse.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Deelnemers Tractorvierdaagse ontvangen in Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.