Nieuwe vrijstaande woning aan Wylerbaan in Groesbeek

GROESBEEK – Bij de Wylerbaan 8A in Groesbeek, een voormalig kwekerij, mag een nieuwe vrijstaande woning met garage gebouwd worden. Er wordt een nieuwe toegangsweg naar deze woning aangelegd.


De huidige bestaande woning aan de Wylerbaan 8. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders zijn daarmee akkoord gegaan. Het erf ligt er nu verrommeld bij.

Oud plan

Het plan om op die locatie iets te veranderen dateert al van 2002. De initiatiefnemer, R. Janssen, wilde de kassen die er toen nog stonden slopen in ruil voor nieuwe bebouwing. Dat mocht aanvankelijk niet, omdat beleid deze ruil toen nog niet toestond. In 2005 ging de gemeente Groesbeek wel akkoord, maar dan moest er sprake zijn van één gebouw met 2 wooneenheden.

Nieuwe woning in ruil voor sloop kassen

Janssen wilde echter 2 afzonderlijke erven realiseren: het bestaande erf voor de bestaande woning en een nieuw erf voor een nieuwbouwwoning. In 2014 is daarvoor een nieuw verzoek ingediend en de kassen van de voormalig kwekerij met een oppervlakte van 2100m2 zijn in de jaren daarvoor al gesloopt. Het Gelders Genootschap gaf een positief advies en de gemeente kon in principe ook akkoord gaan.

Voorwaarden

Er zijn wel voorwaarden aan de bouw verbonden. Langs de toegangswegen worden graskruidenstroken aangelegd, erfafscheiding aangebracht, enkele bomen moeten behouden blijven en nieuwe worden aangeplant. Dit heeft alles te maken met de landschappelijke inpassing. Landschapselementen die het open karakter met de doorzichten ondermijnen worden verwijderd, zoals bijvoorbeeld de coniferen. Ook moet de bestaande schuur nog gesloopt worden.

Uitzicht

Realisatie van het nieuwe erf en de nieuwbouw van de vrijstaande woning betekenen wel dat het huidige vergezicht ter plaatse van de planlocatie deels verloren gaat. Maar daar staat tegenover dat dit vergezicht pas ná sloop van de kassen van de vroegere kwekerij ter plaatse is ontstaan, en dus niet historisch is. Die kassen stonden namelijk over de volle breedte van het perceel.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hent

Laat die betreffende persoon meteen tekenen dat hij een huis mag bouwen op 2 voorwaarden: hij mag niet klagen over de 80 km op de wylerbaan en ook niet over agrarische activiteiten in een een straal van 10 km rondom zn huis

Hent zak in de strijd kerel.

Stront

wit zwarte piet

@ Hent: zou jij ook ff willen tekenen voor 50 km op de Heikantweg (ipv 30) en dat 5 weken hockeyfeesten met boem boem bassen in een straal van 10 km rondom jouw hutje geen probleem zijn??
Veiligheid in jouw wijk en zonder overlast van bedrijven, die behoefte hebben meer mensen, ook al is dat maar een paar kilometer verder.
In het verleden klaagde je steen en been over; fout parkeerders, poepende honden en zus P. die een rollator gebruikte als jij uit je kamerraam gluurde naar de buurt.

wpDiscuz