Project Herwendaal: de wijk én de weg

GROESBEEK – De Herwendaalseweg in Groesbeek is aan vernieuwing toe.


Herwendaalseweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Pilotproject

Ook de wijk Herwendaal krijgt de aandacht. In een project bedenken inwoners en gemeente Berg en Dal samen wat er moet gebeuren. Of het nu gaat over een veilige en gezellige buurt of over busverkeer, wateroverlast, spelen of groen. Samen komen we tot het beste plan voor de wijk én de weg!

De wijk

Tijdens de bewonersbijeenkomst op 14 december hebben verschillende bewoners aangegeven dat zij graag mee wilden denken over het vervolg in de wijk. Hoe is het om hier te wonen. Is het prettig? Is er een goede sfeer in de wijk? Is het veilig genoeg? Is er genoeg groen? Na de eerste bijeenkomst hebben de meedenkers de reacties die daar gegeven zijn besproken.

Wijkschouw:
In het voorjaar 2017 hebben de inwoners van Herwendaal (Groesbeek) samen met de gemeente gekeken naar de wijk. Dit gebeurde tijdens de wijkschouw van 6 juni en de inloopbijeenkomst op 21 juni. Er is gevraagd hoe het is om te wonen in Herwendaal en welke aandachtspunten er zijn in de wijk. Dit leverde een flink aantal reacties op.

De gemeente heeft de opmerkingen en vragen over de wijk op een rij gezet. U vindt dit overzicht door te klikken op onderstaande link. Achter elke vraag/opmerking staat een eerste reactie van de gemeente.

Klik hier voor vragen/opmerkingen + de reactie van de gemeente.

Speelplek Piet Heynstraat:
De Speelplek aan de Piet Heynstraat was aan vernieuwing toe. Samen met kinderen uit de wijk is bedacht hoe de speelplek eruit moest komen te zien. In groepjes zijn verschillende speelplekjes ontworpen. Daarna mochten alle kinderen een voor een stemmen op 2 favoriete onderwerpen. De speelplek is onlangs geopend.

Klik hier voor het winnende ontwerp.

De weg

Tijdens de bewonersbijeenkomst op 14 december 2016 hebben verschillende bewoners aangegeven dat zij graag mee wilden denken over de weg. Zij zijn inmiddels meerdere keren bijeen geweest. Samen met gemeente en Buro Zijaanzicht hebben zij nagedacht over oplossingen voor de weg. Op basis van hun eigen mening en uiteraard ook op basis van alle reacties die op 14 december gegeven zijn.

Ontwerp:
Op 21 juni 2017 hebben de ´meedenkers´ samen met de gemeente het eerste ontwerp voor de Herwendaalseweg aan de bewoners en gebruikers gepresenteerd. De Herwendaalseweg krijgt daarin een vlakke, rode middengeleider. Er komt ook een verhoogd (rood) fietspad voor fietsverkeer bergop. U vindt het ontwerp onderaan deze pagina. Deel 1 geeft een beeld van het stuk Herwendaalseweg tussen de rotonde bij De Zuidmolen en de Lidl. Deel 2 gaat over de Herwendaalseweg vanaf de Lidl. In dat deel ziet u ook de Bredeweg tot aan de rotonde bij de Nieuwe Drulsweg.

Op dit moment wordt het ontwerp aangepast op basis van een aantal opmerkingen die op 21 juni zijn ontvangen. De projectgroep (die voor 2/3 bestaat uit inwoners) moet akkoord zijn met het uiteindelijke ontwerp. Daarna besluit het college van burgemeester en wethouders erover.

Klik hier voor het ontwerp (deel 1).
Klik hier voor het ontwerp (deel 2).

Contact

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met:
• Jelle Blijham (de wijk): [email protected] of 06-14624783;
• Harm Poutsma (de weg): [email protected] of 06-14623161.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Mooi ontwerp, maar waar is de Rondweg functie?

Miep

Lekker handig aan 1 kant een fietspad. Bergaf ben je dus vogelvrij.

wpDiscuz