Dierenweide Groesbeek opent op 17 augustus

GROESBEEK – Wie deze week langs de dierenweide aan de Kerkstraat in Groesbeek liep heeft kunnen zien dat er schot in de werkzaamheden komt.


Dierenweide (28 juli). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Krijgt smoel

Het gras is al aardig gegroeid en de vijver is gevuld. Ook staan er al enkele nieuwe gebouwtjes, aangezien de oude hard aan vervanging toe waren. Al met al ziet het er op dit moment netjes uit. Ook op social media wordt positief gereageerd op de nieuwste foto’s van de dierenweide.

17 augustus aanwezig?

De dieren zelf zouden aanvankelijk eind juli al terugkomen, maar dit is verzet naar medio augustus. Dat staat inmiddels ook aangegeven op het gele bord dat aan het hekwerk hangt. Of u op 17 augustus 2017 om 16:00 uur ook even aanwezig wilt zijn, is de vraag. De dieren zijn nu nog bij (familie van) vrijwilligers van de dierenweide.

Meer functies

Maar het wordt niet alleen een “simpele” dierenweide. De weide krijgt ook nog andere functies. Het wordt ingezet voor leer/werk-trajecten en educatie en toegankelijk gemaakt voor kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Het idee is dat zij de wei in kunnen en uitleg krijgen over de verzorging.

Het weitje wordt al ruim 45 jaar beheerd door de familie Van de Ven en was aan een opknapbeurt toe.

Update 11-08-2017, 11:20 uur
Bij de opening worden betrokkenen en vrijwilligers door wethouder Sjaak Thijssen in het zonnetje gezet. Dat laat de gemeente Berg en Dal in een persbericht weten. Kinderen die aanwezig zijn vervullen die middag ook een rol. Welke dat is, is nog een verrassing. Voor hen is in ieder geval ook wat lekkers.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Wat mooi zeg

Super mooi geworden .Echt een aanwinst voor groesbeek

R. Ommel

Oje al die vliegen weer die daar op af komen.

wpDiscuz