Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek 2017

GROESBEEK – Op 22, 23 en 24 september is Groesbeek voor de 11e keer trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten.

Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Joyce Muller is de Wijnkoningin tijdens de Nederlandse Wijnfeesten van 2017

Opening Wijnbouwcentrum

De officiële opening van het Nederlands Wijnbouwcentrum vindt gelijktijdig plaats met de Wijnfeesten. Bezoekers van de Wijnfeesten krijgen zaterdag 23 en zondag 24 september de gelegenheid om dit imposante gebouw tijdens open dagen te komen bezichtigen. In speciale proeflokalen worden daar dan ook diverse wijnworkshops gehouden.

Internationale Wijnmarkt, NK Wijnvatrollen en meer

De internationale Wijnmarkt verrast op zaterdag en zondagmiddag tussen 13:00 en 19:00 uur met ca. 75 standhouders en meer dan 250 soorten wijnen uit alle werelddelen. Laat u met het speciale proefglas verleiden om kennis te maken met onbekende wijnen en nieuwe wijnlanden. Het dagprogramma presenteert beide dagen ook een aantal ‘kunstzinnige nieuwe ambachten’, workshops, de Kidscorner, bezoek aan open wijngaarden en het ludieke NK Wijnvatrollen (zondagmiddag).

Nederlandse Wijnfeesten Concours du Vin

Nieuw is dit jaar dat alle standhouders van de internationale wijnmarkt met twee door hen zelf gekozen wijnen meedingen naar de Nederlandse Wijnfeestenprijs. Alle ingebrachte wijnen worden voorafgaande aan de Wijnfeesten onderworpen aan een technische analyse en een panel van deskundige wijnproevers. Zaterdagmiddag 14:00 uur ontvangen de winnaars van de beste rode en witte wijn en rosé in de feesttent op het Marktplein uit handen van Burgemeester Slinkman en Wijnkoningin Joyce een speciale prijs!

Heel Groesbeek Zingt!

In de uitloop van de Wijnmarkt kan iedereen op zaterdagavond op het Marktplein tussen 19:30 en 21:00 uur mee doen aan een samenzang van een mix van aanstekelijke en gezellige liedjes tijdens Heel Groesbeek Zingt! De songteksten verschijnen op een groot scherm. Heel Groesbeek Zingt mondt uit in een swingend ’80, ’90 & 00-er jaren Disco Feest (gratis entree).

Meer info op www.nederlandsewijnfeesten.nl.

Bron: Website Wijnfeesten


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan Jaap

Met en glas bier is gezeliger

Karman

Dat vind ik nou ook Henk.

Ikke.

Wanneer jullie thuis blijven ook..zeker weten.

Toontje

Ja maar, het kost subsidie / belastinggeld in 3, 2, 1…

Jan van germania

Dit kunnen ze toch mooi bij germania in kuipveld doen heeft niemand er last van

Barbara.

Ik vind het wel gezellig,.

wit zwarte piet
@ Ikke, jammer dat je een geschil met Henk van de Muziek Expres uit de tijd dat hij ook vrijwilliger was bij de omroep zo persoonlijk aan het maken bent. Iedereen mag wat mij betreft genieten van de wijnfeesten en/of de bierfeesten. Zij die het organiseren; succes! Henk is ondernemend en succesvol met de bierfeesten, het carnaval en de Muziek Expres. Met zijn muziek 2000 bezoekers van de bierfeesten of het carnaval telkens een gezellige avond bezorgen is een kwaliteit. Hij neemt daarbij ook risico’s. Stop nu eens met dat anonieme gezeik, praat het uit met hem of zwijg op… Lees meer »
Ikke.

Wit zwarte [email protected] goed lezen…ik maak een reactie/opmerking, op 2 voorgaande reacties…daar kan/ mag je niet uit opmaken dat ikke ook maar iets heb tegen of voor Henk .Laat dat ff duidelijk zijn. Heb zowiezo niks met wie dan ook.

R. Ommel

Dank je Ikke.

Is toch mooi die wijnfeesten voor Groesbeek, komen veel mensen op af, brengt geld in het laadje voor Groesbeekse ondernemers, het is gezellig wat wil je nog meer.

kloeke

@rob…welke ondernemers?

Het is altijd wel druk, sommige zullen heus wel honger krijgen, en er zijn eetgelegenheden genoeg, die pikken heus wel wat mee ,dat zijn toch ondernemers.

wit zwarte piet
Ik hecht waarde aan de informatie voorziening van deze site en de zeer diverse reacties, anoniem of met eigen naam. Voor mij waardevoller en ook actueler als de informatie in de drie weekbladen die onze gemeente kent. Ik heb echter een broertje dood aan reageerders die misbruik maken van de mogelijkheid om anoniem te reageren, discriminerende opmerkingen maken, grof taalgebruik uiten en hier privé geschillen uitvechten. Qua wijnfeesten, wijn of bier, voor iedereen zijn plezier. Beste Ikke, in het dagelijks leven kennen veel mensen jou als keurige meneer. Anoniem ben je als veel reageerder met een scala aan nep namen… Lees meer »
kloeke

En de ondernemers die door de afsluiting minder klanten krijgen?

Die andere ikke

wit zwarte piet, hier is een duidelijk geval van de pot die de ketel verwijt

Wie zijn dat dan kloeke?, wie binnen de afzetting vallen krijgen de feestgangers, die zitten goed, en buiten de afzetting is iedereen bereikbaar.

Kees

Wit zwarte piet wat klets je toch man

Theo.

[email protected] Wat een geleuter…en hoezo anoniem?? Je vermoeden is ongegrond en slaat dan ook nergens op.. dit item gaat over de wijnfeesten…m vr gr theo.

kloeke

Er zit daar toch nie alleen horeca…..rob,hoe je het ook wendt of keert, het is niet alleen maar positief.

Garnalen zijn lekker

Wit zwarte piet, zit jij op deze site een beetje reclame te maken voor die muziekexpres of zo?

wpDiscuz