Omroep Berg en Dal sluit 2016 af met tekort van € 20k

GROESBEEK – Omroep Berg en Dal heeft een tekort van € 20.000,- over 2016. Ook in 2017 en 2018 worden tekorten verwacht.


Foto/rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat blijkt uit de jaarrekening van de lokale omroep.

Grote tekorten

De financiële situatie bij omroep Berg en Dal blijft zorgelijk. De tekorten van de laatste vier jaar zijn inmiddels (al dan niet door de fusie tussen Omroep Groesbeek en WFM) opgelopen tot een totaal van bijna € 100.000,-. Bezuinigingsmaatregelen hebben nog niet het gewenste resultaat gehad en de inkomsten uit reclame en sponsoring zijn lager dan verwacht.

B&W: “Zo door reserves heen”

In het reservepotje van de omroep zit nog € 37.600,-. “Bij gelijkblijvende inkomsten is de omroep binnen een paar jaar door haar reserves heen”, aldus burgemeester en wethouders (B&W). Het bestuur van de omroep blijft echter positief. Door meer de dorpen in te trekken verwacht zij dat er meer inkomsten gegenereerd zullen worden. “Het bestuur verwacht dat zij uiteindelijk weer een sluitende begroting kan presenteren”.

Subsidie langzaam afbouwen

Burgemeester en wethouders hebben in 2016 een subsidie van € 34.000,- verstrekt. Volgens de nieuwe plannen van het college wordt deze subsidie gefaseerd afgebouwd tot € 22.500 in 2020. Het bestuur heeft in een brief aan de raad gevraagd deze maatregel te heroverwegen. Het voortbestaan zou in gevaar zijn. Vanuit de Mediawet heeft de omroep recht op minimaal € 19.301,-.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Berg en Dal in september een besluit hierover.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
haha

hadden ze maar gewoon omroep groesbeek moeten laten in de plaats van omroep berg en dal

Gerrit.

En wie gaat dat betalen? De gemeente Berg en Dal van het geld dat de voormalige gemeente Groesbeek nog had voor de fusie.
Wat heeft die fusie ons al wel niet allemaal gekost en wat gaat het nog kosten.
Hadden ze het maar gewoon omroep Groesbeek moeten laten. Wat een geleuter van dat stelletje wijsneuzen.

De Belastingbetaler

Als ze tekort komen, dan de stekker er maar uit.
Anders kost het weer een hoop gemeenschapsgeld, waar de
burger weer voor op moet draaien.

Gender neutraal

Ja hoor muziekexp. Kom d’r maar in. Henk zal wel schik hebben.

Muts

Er gaat ook nog steeds een gerucht dat er ergens tijdens de fusie 40.000 euro verdwenen is (in het Millingse gedeelte). De Gemeente vind het kenneleijk niet echt haar taak om dat te onderzoeken en daar uitsluitsel over te geven.

Jacobs

Beter omroep B&D dan stoffige radio vanuit een achteraf zolderkamertje. Bij omroep B&D word er kwaliteitsradio gemaakt. Beter dan dat piaratengeneuzel en amateuristische gedoe. Presenteren kunnen ze daar ook geen een van alle. Ze proberen het wel waardoor het erg hilarisch klinkt. Neem de proef op de som en luister maar eens. En deze piratenclub krijgt ook geld binnen wat verzwegen word.

Internet luisteraar
Wat jammer dat Omroep Berg en Dal weer in de min staat. Hoevaak moet dit nog gebeuren; dat er gemeenschapsgeld over de balk gaat naar de omroep. Met een bestuur dat al jaren koers zet richting de afgrond; zij willen namelijk niet draaien wat de inwoners willen horen en zetten pleinfestivals op zonder artiesten uit Groesbeek. Met een tweede studio die aangehouden wordt in Millingen voor 4 medewerkers met hoge huur. Dan wordt het toch ook nooit meer wat. De omroep liegt mensen voor, zo zou je een rondvlucht boven Groesbeek kunnen winnen maar vervolgens hoor je er niks meer… Lees meer »
karin

ach. ik kan ze in de Breedeweg op geen enkele radio ontvangen dus ik merk er weinig van

Ik nie

Beste Jacobs, heb je zelf weleens kritisch geluisterd naar omroep berg en dal? Dat is nog minder dan niks. Als dat werkelijk zo goed zou zijn, hadden ze wel meer vriendjes a €20,- per stuk. Dan hadden ze nu niet de hand hoeven ophouden bij de gemeente. Dus trek je conclussie

Renje

Gelukkig lees ik zo juist in het gemeente nieuws blad. De gemeente zet zich in voor vrijwilligers.

De Belastingbetaler

Schijnbaar betaald het volk er graag voor!
Want ze zijn nog niet genoeg uitgemolken
door deze mooie regering. Want ik zie toch veel
negatieven minpunten staan bij reacties. nou ik
kan er wel op kotsen op die Geldwolven.

Henk S

Ik kan het niet snappen , het is vrijwilligerswerk , de apparatuur en alle spullen zijn ( waren al aanwezig ) het gebouw ( de studio ) is van de gemeenschap dus kan niet veel of niks kosten , waar is al dat geld voor nodig , programma,s zijn zo goed dat ik er sinds de fusie niet meer naar luister , het is van een kant jammer maar voor mij hoeft het niet meer , veel te duur voor hetgeen ze brengen .

Hermelein

Al die reacties die negatief zijn jegens omroep b en d komen van dat muziek expres clubje. Dat zal wel altijd zo blijven sinds henkie met een grote mond de deur terecht gewezen werd. Word hier schijtziek van

Michael
Beste Jacobs en Hermelein, Dat jullie dingen roepen en zo moeten jullie zelf weten, maar jullie roepen wel dat het hele clubje negatieve reacties schrijft, en dat er niemand wat van kan bij muziek express. Hiermee scheren jullie alle medewerkers van muziek express over een kam, en daar moet je toch een beetje voorzichtig mee zijn, want dit doen ze vast niet allemaal, en ze zijn vast niet allemaal even slecht, maar jullie zeggen dus van wel. En daar word ik nou een beetje schijtziek van. Verder meen ik me te herinneren dat onder andere muziek express en de gezellige… Lees meer »
Handige Harrie

Op alle fronten is het een bende bij de lokale omroep. Er zit totaal geen structuur in deze stichting. Alles gaat langs elkaar heen, onderlingen afspraken tussen de medewerkers lappen ze aan hun laars. Daarnaast ook nog eens een flink gat om aankomende jaren te dichten. Het bestuur dat gewoon totaal niet op de hoogte is wat er precies speelt op de “werkvloer”, totaal geen interesse van hun kant. Alleen maar “standaard” besturen.Denk dat deze omroep met dit bestuur ten dode op geschreven is.

wpDiscuz