Soap rond fietspad spoorkuil gaat nog even door

GROESBEEK – Wie dacht dat het hoofdpijndossier van het fietspad door de spoorkuil na de genomen maatregelen eindelijk afgesloten was, komt waarschijnlijk van een koude kermis thuis.


Het fietspad ten tijde van het plaatsen van proefschermen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dagblad De Gelderlander meldt op basis van RAVON-tellingen dat er ondanks het plaatsen van de schermen al 12 zandhagedissen zijn doodgereden.

Plan

Wanneer dat in dit tempo doorgaat zullen er dus nieuwe maatregelen genomen moeten worden. Dat staat in het plan dat de gemeente Berg en Dal, RAVON en Werkgroep Milieubeheer Groesbeek vorig jaar juni hebben ondertekend.

Extra schermen

Langs een gedeelte van het fietspad (500 meter) zijn nog geen schermen en tunnels geplaatst. Daar zijn volgens De Gelderlander acht beestjes doodgereden. Daarom zou het dus een optie zijn om ook daar nog het een en ander te plaatsen. Overigens worden de elf tunnels die inmiddels zijn aangelegd ook nog vervangen. Het beton in de tunnels zou geknapt zijn.

Onderzoek naar aanleg

Het fietspad door de spoorkuil is in november 2014 onverwacht aangelegd. Wat blijkt namelijk? Intern zijn er bij de gemeente Berg en Dal, zo zegt de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) na een WOB-verzoek, geen stukken waarin te lezen is hoe het besluit om het fietspad aan te leggen tot stand is gekomen. Daarover loopt nu nog een onderzoek van de rekenkamercommissie. Het rapport wordt in oktober verwacht.

Kosten

Het plots aanleggen van het fietspad door de spoorkuil had als gevolg dat er juridisch getouwtrek heeft plaatsgevonden tussen de milieubewegingen en de gemeente, waardoor het fietspad al meerdere keren afgesloten is geweest. Uiteindelijk mocht het fietspad toch open, nadat er voor meer dan € 100.000,- aan maatregelen is genomen over een stuk van 750 meter. Dit alles heeft dus ondertussen al aardig wat geld gekost en dan tellen we de overige kosten nog niet eens mee.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Willem

Iedereen die daar bekend is weet dat dit betonnen pad helemaal niet nodig was. Op amper 40 meter parallel aan het nieuwe pad ligt namelijk al jaren een prachtig fietspad boven langs de spoorkuil. Dit pad had voor weinig geld opgeknapt kunnen worden. Onze gemeente moest echter zo nodig zonder vergunning (dus illegaal) een nieuw pad aanleggen. Laat onze gemeentebestuurders dit maar uit eigen zak betalen in plaats van de belastingbetaler voor hun onkunde te laten opdraaien.

Gerrit.

Laat degene maar betalen die er voor hebben gezorgd dat die onzin er kwam. Welke idioot komt op het idee om te verklaren dat er af en toe een reptielletje sneuvelt.
Echt te gek voor woorden. Overal lachen de mensen zich door als ze deze soap lezen.
Is het een optie om nu alles te gaan verhalen op de Milieubeweging Groesbeek? Die willen toch zoiets. H.B kan dat makkelijk zelf betalen. Met de borst vooruit lopen en zeggen dat hij alles heeft bereikt. Nou nou.

Al.P.

ik denk dat er maar eens iemand moet gaan kijken hoeveel reptielen er op dat oude fietspad het loodje hebben gelegd, dat hier nog steeds over gediscuseerd wordt is gewoon te zot voor woorden, ga in godsnaam de aandacht richten op zaken die echt van belang zijn en laat dat mooie betonnen pad lekker liggen, wordt toch intensief gebruikt, is een teken dat dit pad wel gewenst is en dan kan er wel eens een beestje het loodje leggen, gebeurt op gewone fietspaden toch ook. Dus klaar met deze soap !!!!!!!

Het is natuurlijk gezever over niks, maar deze hele soap is wel veroorzaakt door ons gemeentebestuur.
Ze waren gewaarschuwd dat die beschermde beesten daar zaten maar gingen toch zonder vergunning dat betonpad aanleggen.
Ga als burger maar eens zonder vergunning bouwen, zul je zien hoe gauw je de gemeente op je dak hebt. Maar de gemeente denkt dat ze alles maar kunnen zonder vergunning.
Willem heeft gelijk: laat de gemeentebestuurders dit maar uit eigen zak betalen.

Spoorkuilfietser.

Wat een onzin allemaal. Laten we onze energie maar besparen voor andere zaken binnen Groesbeek. Hebben die mensen van het WMG niets anders te doen. Als deze onzin weer rond te bazuinen. Wat kosten al deze onderzoeken wel niet. En wij als burger moeten dit weer betalen.

kiezer 2014
Op woensdag 19-11-2014 waren de gemeenteraadsverkiezingen en het historisch referendum over de gemeentenaam. Op vrijdag 21-11-2014 stuurt een ambtenaar in opdracht van het college het verplichte onderzoeksrapport ‘van Waardenburg’ naar het ministerie. Op maandag 24-11-2014 start de aannemer om 08.00 uur de werkzaamheden met grootmaterieel. Een paar uur later sprak ik burgemeester Keereweer bij een hertelling van de stemmen van 19-11-2014. Hij vertelde vergenoegd dat het ministerie alleen gevraagd had om het rapport op te sturen zonder te bepalen daarna te wachten op een reactie. Wij als kiezers van 19-11-2014 zijn bewust niet geïnformeerd over het geheime plan om het… Lees meer »
Fietser

Kom, laten we nog een paar bomen gaan kappen, leggen we parallel aan de genoemde fietspaden nog een fietspad aan ,langs de Ringlaan, zonder schermen wel te verstaan……

Een Natuurliefhebber.

Nu is er al minimaal 100.000 euro uitgegeven voor bescherming over een lengte van 750 meter over het illegale en onnodige pad. En het staat er zeker aan te komen dat er nog eens voor 500 meter aan bescherming komt plus 11 nieuwe tunnels, dus de bijkomende aanstaande kosten zullen weer enorm zijn met daarbij nog geen zekerheid voor de toekomst van het pad! Stop deze soap, sluit het pad voorgoed af, en laat alle verantwoordelijke personen in deze abnormale soap boeten.

Barbara.

Hoeveel van die beestjes zullen er de laatste tijd plat gereden zijn door die enorme bomen rooimachines

Fred
Ik heb het gevoel dat er “natuur liefhebbers”zijn die bewust de boel lopen op te fokken om zodoende hun gelijk te willen halen : de gemeente treiteren over de rug v/d belasting betaler. Alles wat je aanlegt met of zonder vergunning : als je wil dat je daar dode dieren vind kan je die ook vinden, zoals je ook dode dieren in de natuur buiten de paden kan vinden. Voorbeeld ik heb wel eens een slang over zien steken op de lage Horst maar om nou te zeggen dat de hele Botterpot vol slangen zit en alles moet worden afgesloten… Lees meer »
Willemsen

Ik zag op de oude drulseweg (sinds jaren eenfietspad) afgelopen dagen meerdere kapot gereden/gelopen naaktslakken liggen. Misschien een volgend project voor de milieubeweging?

kloeke

Wie zegt dat die beestjes daar zijn doodgereden?misschien hebben ze van die mileugroep die beestjes zelf daar neergelegd en zijn ze ergens anders gevonden.zag een foto met aangereden beestje,bijna doormidden maar geen bloed….

Fietser

Ik zie bij “fietser” veel negatieve duimpjes, maar dat fietspad langs de Ringbaan gaat echt aangelegd worden……

Willy

De enorme rooimachines hebben de putten stuk gereden.Laat die ook maar mee betalen.

Fietser

Ik heb vandaag de tunnels even bekeken en ben van mening dat de tunnelbakken bij de tweede keer dat ze gesteld zijn ,omdat er verzakkingen opgetreden waren doordat er geen beton onder en langs de bakken was aangebracht, stuk gegaan zijn toen ze machinaal aan de roosters uit de grond getrokken zijn en niet door uitzetting van het beton.

laat brinkhoff maar betalen.

Name

Het is volkomen onterecht om naar de WMG te wijzen. De gemeente Berg en Dal zit fout en geeft hiermee een verkeerd signaal af met de hele gang van zaken, zij horen zich ook aan wet- en regelgeving te houden. Een onafhankelijk onderzoek zou gerechtvaardigd zijn. De rekenkamercommissie kan niet onafhankelijk zijn gezien de politieke verwevenheid en zal (zo vlak voor de verkiezingen) willen voorkomen dat het stemmen zal verliezen. Ik ben blij met de inzet van de WMG en ik hoop dat zij nog een lange adem hebben om de onderste steen boven te krijgen.

Gerda
Schandalig van alle kanten. De gemeente had nooit moeten beginnen zonder vergunning maar het drammen van deze milieu activisten slaat alles. Begint er op te lijken dat ze koste wat het kost gelijk moeten hebben. Walgelijk. Bedenk is wat er met dit verspilde geld allemaal gedaan had kunnen worden. Er ligt nu een prachtig pad waarvan veel gebruik wordt gemaakt, kinderen die veilig naar school kunnen ouderen die sinds jaren met hun scootmobiel weer hun geliefde bos in kunnen, mensen die nu auto laten staan en met fiets naar werk gaan. Kom niet aanzetten er lag al een goed pad… Lees meer »
Muts
@Ton: Dat Brinkhof zou moeten betalen is een opmerking die echt totaal kant nog wal raakt. De Gemeente heeft willens en wetens op een illegale manier een fietspad aangelegd, terwijl de vergunningen nog niet rond waren. Er liepen toen al procedures vanwege het milieu-aspect, maar de heren uit de ivoren toren hebben die maar naast zich neergelegd. Het enige dat Brinkhof in deze doet is aankaarten dat de Gemeente zich niet aan de wet houdt en zich daar sterk voor maken. En daar heeft hij volledig gelijk in. Dat heeft er zelfs niet eens iets mee te maken of je… Lees meer »

die brinkhoff weet overal wat op aan te merken,
wil maar in de in de belangstelling zijn.

wpDiscuz