Koningsschieten Groesbeek-De Horst 2017

GROESBEEK-DE HORST – Op 20 augustus is het Koningsschieten in Groesbeek-De Horst, het hoogtepunt van het jaar voor Schutterij St. Hubertus.


Koningsschieten De Horst (vorig jaar). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De Schutterdag begint met het hijsen van de Nederlandse vlag in de schietboom. Hiervoor staan de schutters om 11.45 uur aangetreden bij het schuttersgebouw. Om 12.00 uur zal onder de doffe klanken van de kattekoppen de driekleur worden gehesen.

Optocht

Om 13.30 uur zal de gehele schutterij met huidige koningspaar Frans en Diny Theunissen en keizer Jeu de Ruyter dan in optocht een ronde maken door de straten van De Horst met als einddoel het schietterrein op parkeerplaats aan de Vendelierstraat 6. Wanneer de schutterij is gearriveerd, de voorzitter zijn openingswoord tot de aanwezigen heeft gesproken zullen de eerste openingsschoten worden gelost.

Titels

Om 17.00 uur, nadat is er eerder op de middag is gestreden om de titels “Jeugdkoning(in)” en “Prins(es)”, zal er worden begonnen met de strijd om de hoogste titel op de koningsboom. Wie weet het laatste stukje te doen splijten? Omstreeks 19.00 uur zal iedereen het weten als de kattekoppen weer denderen over de weilanden van De Horst.

Verzoek aan inwoners

Voor inwoners van Groesbeek-De Horst: de schutterij verzoekt jullie zoveel mogelijk de Nederlandse of zelfs misschien de ontvangen schuttersvlag uit te steken. Ook vraagt de schutterij een ieder of u de 20e rekening wilt houden met het parkeren van voertuigen langs de route. Die route is Vendelierstraat, Hoge Horst, Eekhoornstraat, Dasstraat, Hermelijnstraat, Reestraat, Plakseweg en Tamboerstraat.

Vorig jaar een record

Vorig jaar was een memorabele Koningsschieten. Het duurde liefst 138 schoten voordat Frans Theunissen zich tot Koning schoot. Dat was een record. De wedstrijd begon vanwege slechte weersomstandigheden al later en eindigde rond de klok van 22:30 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl & In Het Laag.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Koningsschieten Groesbeek-De Horst 2017

Reageren is niet toegestaan.