[Foto’s/Video] Heropening vernieuwde “Dierenweitje ‘t Venneke”

GROESBEEK – Na een vakantie van zo`n twee maanden zijn de dieren weer terug op hun vertrouwde plek aan de Kerkstraat/Houtlaan in Groesbeek: de dierenweide.


Wethouder Sjaak Thijssen en de beheerders Hugo en Jan van de Ven. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dierenweitje ‘t Venneke

Donderdagmiddag was de feestelijke heropening van deze opgeknapte weide, die tevens een nieuwe naam heeft gekregen: Dierenweitje ‘t Venneke. Het weitje is vernoemd naar de familie Van de Ven. Zij beheert de weide al 45 jaar. Hugo van de Ven heeft het inmiddels overgenomen van zijn vader Jan.

Achterstallig onderhoud

In en rond de weide was sprake van achterstallig onderhoud. De dierenverblijven waren aan vervanging toe, de vijver was buiten zijn oevers getreden en het gras nog sporadisch aanwezig. De gemeente Berg en Dal (€ 55.000,-) en Pluryn (€ 25.000,-) hebben geld beschikbaar gesteld om het weitje en de verblijven op te laten knappen. De beheerder heeft zelf ook wat taken op zich genomen, wat een besparing van € 13.500,- opleverde.

Dieren tijdelijk weg

Het hekwerk is hersteld, er zijn nieuwe dierenverblijven, bankjes met rugleuning, spotjes om de bomen uit te lichten, er ligt een nieuwe vijver en er is nieuw gras gezaaid. De werkzaamheden begonnen in juni en zijn deze maand afgerond. De dieren verbleven al die tijd bij vrijwilligers van de dierenweide en andere betrokkenen.

Honderden aanwezigen

Donderdagmiddag, en dat was een maandje later dan gepland, kwamen de dieren weer “thuis”. De beestjes zetten onder grote belangstelling van (groot)ouders en hun (klein)kinderen de eerste stapjes in de nieuwe weide. Een pony mocht eerst. Er waren, ondanks de regen, honderden mensen aanwezig. Kinderen kregen een bon om een ijsje te halen bij de nabij gelegen ijssalon.

Dankwoord

De opening werd verricht door wethouder Sjaak Thijssen, samen met Hugo en Jan. De dierenweide heeft een complete facelift gekregen zodat moeders en vaders met kinderen en opa’s en oma’s met hun kleinkinderen kunnen genieten van de beestenbende. Dit had niet kunnen plaatsvinden als we geen hulp hadden gehad van Pluryn en de familie Van de Ven. Ik wil hen bedanken”, aldus Thijssen. Hugo van de Ven bedankte op zijn beurt het college, de medewerkers, betrokken ambtenaren en Pluryn. De weide werd met een gezonde dosis humor ingezegend door pater Bernhard van Welzenes.

Meerdere functies

De weide krijgt ook nog andere functies. Het wordt ingezet voor leer/werk-trajecten en educatie en toegankelijk gemaakt voor kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Het idee is dat zij de wei in kunnen en uitleg krijgen over de verzorging.

Hieronder foto’s en een video. In het eerste fotoalbum staan de foto’s van de heropening op 17 augustus 2017. In het tweede fotoalbum staan de foto’s van de dierenweide in maart 2017 (toen nog in gebruik) + werkzaamheden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Zijn de vliegen ook weer terug ?

pedro

zie er goed uit de dieren zijn weer thuis

stom

Wat is dit mooi.

Umme

Ziet er geweldig mooi uit. Nu maar hopen dat er niet van die idioten de boel gaan vernielen. Jammer dat Willem en Max die bij de opening waren.

Treffers 2

Hier kan Groesbeek trots op zijn.geweldig

Een Natuurliefhebber.

Zeer mooi dierenverblijf geworden, complimenten!

wpDiscuz