Debacle schuttersvereniging Groesbeek afgewend, Han Theunissen koning

GROESBEEK-DE HORST – Schutterij Sint Hubertus in Groesbeek-De Horst had het Koningsschieten al een tijd in de planning staan.


Nieuwe koning op De Horst: Han Theunissen.

Maar zondagmiddag één uur voor aanvang van het evenement had zich nog steeds geen enkele kandidaat bij het bestuur aangemeld.

Crisis

In het 89-jarige bestaan van de schutterij is dit nog nooit gebeurd. Er zijn de afgelopen weken enkele crisisvergaderingen gehouden om te bepalen wat er zou gebeuren als er geen kandidaten zouden zijn. Sint Hubertus heeft 250 leden, maar veel animo was er dus niet.

Beraad achter gesloten deuren: 5 kandidaten

Zondag verzocht voorzitter Jan Zwartjes alle aanwezige schuttersleden naar binnen te gaan. Achter gesloten deuren is er alles aan gedaan om toch nog kandidaten op te trommelen, zodat een debacle voorkomen kon worden. In totaal meldden zich ineens vijf kandidaten aan: Carla van Leur (56), Jeroen Meilink (36), Stef van de Poll (61), Ria Rutten (56) en Han Theunissen (39).

54 schoten

Zodoende kon het Koningsschieten toch nog beginnen. Lang duurde de wedstrijd niet; na 45 minuten schoot Theunissen, eigenaar van een lokaal zand-, grind- en afvalcontainerbedrijf, zich tot Koning. Hij had daar slechts 54 schoten voor nodig. Han zal samen met Judith tijdens de komende kermis de scepter zwaaien in de schutterstent.

Yara Meilink (6) werd jeugdkoningin.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jo jans

Wat een vertoning.

Patricia

Maaike Thijssen is prinses!

Gruusbek

Han het er ok zin ien 😄

R. Ommel

Kap er maar mee.

ummes

We zijn nu toch een gemeente, waarom dan niet gedacht aan een Beekse, Leuthse of Millingse schutter?

Als jullie het allemaal zo goed weten kom het dan maar vertellen. Allemaal achteraf gelul.

wpDiscuz