[Update] Active Studio wil bouwen achter Heuvelland

GROESBEEK – De sportschool Active Studio, gelegen aan de Margrietstraat in Groesbeek, wil gaan verhuizen.

Het stuk grond aan de Hulsbroek, achter sporthal Heuvelland. De zandbulten zijn inmiddels weg. Foto: DeGroesbeek.nl (mei 2017).

Beoogde locatie is een nieuw te bouwen pand van 900m2, op het stuk grond achter sporthal Heuvelland. “Met die locatie zijn wij sinds maart dit jaar bezig”, zegt Jeroen Janssen van Active Studio. De verhuizing zelf staat al 2 jaar in de planning.

Plannen

De gemeente Berg en Dal bevestigt tegenover DeGroesbeek.nl dat de mogelijkheid om daar de sportschool te vestigen wordt onderzocht. “Active wil zich daar graag vestigen”. In een publicatie op BodyBiz.nl wordt aangegeven dat de verhuizing “binnenkort” plaats zal vinden.

Proces pas net begonnen

Zo ver is het volgens de gemeente echter nog niet. “We zitten nog aan het begin van dat proces. Er moeten nog diverse zaken opgepakt worden. Het moet eerst ook nog door het college worden behandeld en vervolgens door de provincie Gelderland. Dat kan zo nog een jaar duren, er is nog niets zeker”, aldus een woordvoerder tegenover DeGroesbeek.nl. Janssen zelf hoopt de deuren medio 2018 of begin 2019 te openen. “Het hangt ervan af hoe snel de vergunningen rond zijn”.

Ontwikkelen

Berg en Dal laat tevens weten dat zij het stuk, gelegen aan de Hulsbroek, wil ontwikkelen. “Industrie mag niet van de provincie in verband met leegstand. Daarom verkennen wij andere mogelijkheden. Wij kijken wat daar mogelijk en wenselijk is”. Active Studio had aanvankelijk een optie op een stuk grond tussen Nikkelen en het spoor, maar de gemeente heeft de voorkeur voor het terrein achter Heuvelland.

Update: citaten Jeroen Janssen (Active Studio) toegevoegd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sjaak

Tsja, tussen binnenkort en een jaar zit niet zoveel…

Is het vorige faillissement al afgehandeld?

Gert-Jan Janssen

Ben je weer aan het stoken onder een andere naam Wil?

Jeroen

Hallo Wil, of hoe je ook mag heten.
Wij hebben hier nooit geen geheim van gemaakt. De mensen die oprecht geïnteresseerd waren zijn allemaal goed op de hoogte. Is namelijk oud nieuws. Als je graag toch wat meer wil weten, kom gerust op de koffie.
mvgr Jeroen

Handige Harrie

Wat een afgunst weer! Gun deze ondernemer toch eens wat! Met al zijn goede bedoelingen probeert hij zijn job uit te voeren. In dit geval uit te breiden. Weer echt Groesbeek!!! Altijd maar lopen de zeuren over alles en iedereen. Hou jezelf eens een spiegel voor en kijk naar jezelf in plaats over alles een oordeel te hebben.

wpDiscuz