Activiteiten tijdens Week van de Alfabetisering

GEMEENTE BERG EN DAL – In de week van 4 tot en met 8 september is de Week van de Alfabetisering.

In heel Nederland zijn er activiteiten om aandacht te besteden aan het onderwerp.

In de gemeente Berg en Dal organiseren Forte Welzijn, Bibliotheek Gelderland Zuid, de basisscholen en ROC Nijmegen een aantal activiteiten. We noemen hier een paar activiteiten. Wilt u meer weten over de andere activiteiten? Ga dan naar de website van de gemeente Berg en Dal.

Buurtsoepie

Op maandag 4 september is er een Buurtsoepie in het “Voorzieningenhart Op de Heuvel” van 11.00-13.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De tafel is gedekt met bijzondere placemats. Wethouder Erik Weijers van de gemeente en ook cursisten uit de lesgroep van ROC Nijmegen zijn hierbij aanwezig. Taalambassadeur Michel van Gils leest eigen gedichten voor. Op woensdag 6 september is dit Buurtsoepie in de buurtkamer van Beek. Ook van 11.00 uur tot 13.00 uur. Ook hier is iedereen van harte welkom.

Lunch gemeentehuis

Op dinsdag 5 september gaan de cursisten naar het gemeentehuis van Groesbeek. Tijdens een lunch spreken cursisten met de burgemeester en wethouders over hun
ervaringen.

Klik- en tikcursus

Vrijdag 7 september begint de Klik & Tik Cursus in de Bibliotheek Millingen a/d Rijn, van 10.00-12.00 uur. Een gratis computercursus voor beginners. Na de bijeenkomst is er voor alle cursisten een letterlunch. Meld je aan in de bibliotheek!

Meer informatie

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel zaken aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen. Hebt u moeite met lezen en schrijven? We kunnen u helpen. Bent u of kent u iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer? Belt u voor meer informatie over cursussen van het ROC naar 024-8904024.

Kijkt u voor meer activiteiten van de bibliotheek op de website van de bibliotheek: www.obgz.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Patje P.

Moi nie.

wpDiscuz