Maarten van den Toorn in “Dorpsplein”

GROESBEEK – Na zes weken vakantie start het Dorpsplein, het zondagse praatprogramma van Omroep Berg en Dal weer op 27 augustus. Het is aflevering 783 met als gast dhr. Maarten (M.C.) van den Toorn (88).

18 jaar terug ook te gast

Hij was ook de gast in aflevering 352 op zondag 17 januari 1999, achttien jaar geleden dus. Hij woont al ruim twintig jaar in Groesbeek. Hij is taalwetenschapper. Hij was in zijn werkzame leven docent, lector en hoogleraar aan verschillende universiteiten. Presentator John Peters sprak met hem in 1999 over allerlei facetten over de Nederlandse taal en het taalgebruik.

Taalgebruik

Maar hoe is dat taalgebruik in 2017? Een gesprek over de veranderingen na twintig jaar. Over de taalgebruiker. De invloed van de sociale media. Over het verdwijnen van woorden en de komst van nieuwe woorden en wanneer die in het woordenboek worden opgenomen. De gast heeft zich ook verdiept in de Groesbeekse naam- en straatnaamhistorie. Is bijvoorbeeld wel bekend waar de naam Kruksebaan vandaan komt? Dat is de vraag! Ook dergelijke facetten komen aan de orde.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De aankomende maanden zal ook de lokale politiek weer de revue passeren. Want in maart zijn er weer de gemeenteraadsverkiezingen. Maar uiteraard zullen ook andere personen en onderwerpen langskomen. Luister dus vanaf komende zondag weer naar het Dorpsplein van 13.00 uur tot 14.00 uur. Daarna altijd vier weken lang te beluisteren via uitzending gemist van de omroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handige Harrie

Wanneer gaat John met pensioen bij de omroep?

dinie hendriks

gelukkig staat ‘vragen’ nog steeds vrij in ons land
en wat mij betreft zou dat ook zo moeten blijven
maar ik zou toch wel graag van handige harrie willen weten wat de reden is van zijn vraag
is handige harrie zelf ook actief bij omroep berg en dal ?
zo ja, dan zou hij kunnen weten dat het bestuur van onze omroep op dit punt verantwoordelijk is.
zo niet, dan hebben de lezers van deze site meer aan beter onderbouwde reacties dan zomaar een losse flodder.

Marcel

Ik mag hopen dat John nog jaren, met plezier en in goede gezondheid zich wil in zetten voor onze omroep.
Ik heb een diep respect voor zijn inbreng bij de omroep en veerkracht als mens!!!!

Maarten

Dinie, ik denk dat Handige Harrie de Muziekexpres vertegenwoordigd. Altijd veel leedvermaak bij sommige van deze (voormalige) medewerkers. Vooral een bepaald persoon die iedereen wel kent. Jammer.

wpDiscuz