Overzichtelijkheid kruispunt Hoge Horst wordt verbeterd

GROESBEEK – Deze week zijn de werkzaamheden aan het kruispunt Hoge Horst/Koningin Wilhelminaweg begonnen.


Kruispunt Hoge Horst/Koningin Wilhelminaweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het kruispunt wordt opnieuw geasfalteerd en er komen nieuwe drempels. Volgens een woordvoerster van de gemeente Berg en Dal wordt ook het fietspad verlegd. De bedoeling is dat dit de overzichtelijkheid van het kruispunt zal verbeteren.

Eind 2016 zijn omwonenden een petitie gestart. Het kruispunt is volgens hen gevaarlijk. In januari zijn er 165 handtekeningen aangeboden en wethouder Alex ten Westeneind gaf toen al aan dat de gemeente naar een oplossing zou zoeken.

De werkzaamheden duren nog tot vrijdagmiddag. Omleidingen worden middels borden aangegeven.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Hoe rijdt de bus nu?, Waar is de brief voor de aanwonenden?

Wanders

De bewoners vragen om een oplossing voor het probleem wat er kennelijk is op dit kruispunt. Dan komt er een oplossing en vrijdag is het kruispunt weer vrij en dan nog word er gezeurd.

Ikke

En gewoon laten zoals het is… Geld kun je beter gebruiken om de stoplichten in het dorp te verwijderen denk dat daar meer mensen blij van worden

boersteeg

ik rijd hier nu al 50 jaar overheen en op 1x na geen problemen gehad. maar schijnbaar moet er overal over geklaagd worden.
gewoon ff uitkijken niet meer en niet minder.

boersteeg

tja die ene keer was het pastoor baars die me van de weg af reed. zijn gezichtsveld was niet zo goed meer….

Bewoner hh

Het kruispunt is / was ook niet het probleem. Waarom ze dat aanpassen gaan idee. Maar komende vanaf de Horst of dorp wordt er door sommige chauffeurs veel te hard gereden in de 30 km zone. Ze hadden goedkoop de inhammen moeten verbreden en kruislings moeten plaatsen dan moet je wel afremmen. Als je nu uit het dorp komt blijft de snelheid waarschijnlijk hoog met de verandering. En voor de neulers hier kom eens een keertje hier op de hoge Horst staan en merk hoe hard er hier in de 30km zone geracet wordt.

groesbeek024

lijkt de gelderlander wel zitten ze ook altijd zo lekker op te zeuren , maar als ze aan veiligheid denken denken ze alleen maar aan hun eigen .

wpDiscuz