Buurtbewoners De Tuier klagen over stankoverlast

GROESBEEK – Enkele buurtbewoners van de wijk De Tuier in Groesbeek ervaren al jarenlang, met name in de zomermaanden, stankoverlast.


Wijk De Tuier in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat om een misselijkmakende en doordringende stank: rioollucht. Zij vragen nu college en gemeenteraad om aandacht te schenken aan de problematiek.

Gemeente: “Alles aan gedaan”

De bewoners hebben al diverse keren contact gehad met de “beleidsmedewerkers riolering” van de gemeente Berg en Dal. Echter weet de gemeente niet wat de oorzaak is. Medewerkers zijn zelfs direct na een telefoontje in de auto gesprongen, maar hebben de stank zelf niet waargenomen. “De kolken zijn gecontroleerd en het rioolgemaal is bekeken. Zolang de bron niet duidelijk is houdt het voor ons op. Wij hebben er alles aan gedaan om een oorzaak vanuit de gemeente uit te sluiten”, is het antwoord.

Geen genoegen

De inwoners nemen echter geen genoegen met dat antwoord en zoeken het hogerop; bij het college en de raad. “Het gaat hier om meerdere bewoners van Fokuswoningen die overlast ervaren. De oorzaak zal best lastig op te sporen zijn, maar dat ontslaat de gemeente niet van onderzoeksplicht jegens de inwoners”, schrijven zij. De aanwonenden hebben al gezondheidsklachten en stellen dat stankoverlast kan leiden tot een verergering van de klachten.

Overigens ervaart niet iedere bewoner van De Tuier stankoverlast. Ook vanuit de nabijgelegen wijken De Bats en De Gaffel zijn geen klachten gekomen. Het Waterschap is inmiddels via een brief op de hoogte gebracht van de overlast.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Japie

Misschien helpt helpt het als ze niet al dagen van tevoren plastic zakken en vuilniszakken klaarzetten aan de straat!

Astrid

De gemeente heeft wel een sterk vermoeden waar de oorzaak ligt. Dat is de slecht /niet onderhouden wadi die op het Treffersveld ligt. Het is eigenlijk bijna niet mogelijk om in de tuin te zitten of je raam open te hebben. Je word er misselijk van.

Claudia

Ik woon op 34 maar heb het verschillende malen ook geroken
Via de putjes op het balkonnen een doordringende lugt van een riool lugt .het gekke is het is 5 min en dan verdwijnd het weer

Name

De gemeente zou er goed aan doen om naar deze mensen te luisteren en het gesprek aan te gaan, dat is wat er wordt gevraagd. Mensen willen gehoord worden, serieus genomen worden. Als ambtenaren er zelf niet uit komen, kunnen ze ook een bureau inschakelen die er wellicht meer verstand van heeft. Klachten hoor je serieus te nemen, niet af te wimpelen.

riet

Het is die put die net op het treffers terrein ligt destijds toen ik aan het werken was bij de bouw van die huizen was het ook al niet te houden

kerel

misschien moeten ze zoeken naar vreemde lucht want een vreemde lugt ken ik ook niet

Handige Harrie

Beste “kerel”.. je kunt het Claudia niet kwalijk nemen.. haar Nederlands is niet zo best. Ze weet nu eenmaal niet beter… Waarschijnlijk geen of slechte vooropleiding gehad. Werkt deze dame niet bij Karwei (kassa girly)

wpDiscuz