[Foto’s] Opening nieuw gedeelte De Mies

GROESBEEK – Met de overhandiging van een symbolische sleutel aan Niels Rikken (Rikken Bouw) is vrijdagochtend het nieuwe gedeelte van bedrijventerrein De Mies in Groesbeek geopend.


Thijs Leenders, wethouder Sylvia Fleuren en Niels Rikken. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Boerderijtjes

De openingshandeling werd verricht door wethouder Sylvia Fleuren, die in haar toespraak nog vertelde over de boerderijtjes die in het verleden op het terrein stonden. Toen de gemeente de grond 16 jaar geleden aan heeft gekocht, woonden Gerrit, Truus en Bertha Janssen (toen ruim 80 jaar oud) er nog. Zij hebben er nog lang gewoond. “Truus leeft nog steeds, 99 jaar, fit en actief. Zij heeft een mooie plek gevonden op Dekkerswald”, zei Fleuren.

Uitbreiding

De gemeente Berg en Dal heeft na het vertrek van Truus Janssen en door het aantrekken van de economie besloten om op bedrijventerrein De Mies in Groesbeek een nieuw gedeelte van 19.000 m2 met diverse bouwkavels te ontwikkelen. Ook de weg De Ren is in juni doorgetrokken. Garagebedrijf Thijs Leenders en Rikken Bouw, beiden lokale bedrijven, hebben al een kavel gekocht.

Bouwen in september

De kavel van Rikken Bouw is 2500 m2 groot. Rikken laat weten in september te willen beginnen met bouwen. Het kantoorgedeelte doet het bedrijf zelf, de hal wordt gebouwd door Valeres. Thijs Leenders heeft een stuk grond van 1300 m2. Hoeveel kavels er in totaal verkocht kunnen worden is op voorhand niet exact te zeggen. “Wij kunnen het verkavelen zoals wij het willen”, zegt Fleuren daarover.

Interesse?

Via Stef van der Graaf ([email protected]) of via de website van de gemeente Berg en Dal kunnen ook andere geïnteresseerden informatie over De Mies opvragen. Fleuren zelf heeft er vertrouwen in dat er voldoende animo zal zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Jongens, wel wat aan je kleding doen, hoor.

Toontje, de heren moeten geld met hun handen verdienen niet met de kleding!

stom

Proficiat Jongens 🙂

onzin

Toontje loopt altijd in haute couture rond..daarom heet hij ook Toontje.

wpDiscuz