[Foto’s/Update] Kermis Groesbeek 2017 geopend, prikkelarme editie een succes

GROESBEEK – Zaterdagmiddag is de jaarlijkse kermis in Groesbeek officieel geopend.


Een dikverdiende oorkonde voor de familie Saedt. In het midden burgemeester Mark Slinkman, helemaal rechts Jan Boots van de kermisbond. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

90 jaar Saedt: een oorkonde

Speciale aandacht was er voor de familie Saedt. Deze kermisfamilie staat al 90 jaar op de Groesbeekse kermis en voor de opening van de kermis werd daar even bij stil gestaan. De familieleden kregen een oorkonde. Burgemeester Mark Slinkman feliciteerde de familie en dankte hen voor hun inzet. Ook Jan Boots van de kermisbond was daarbij aanwezig.

Eerste uren prikkelarm

De kermis begon dit jaar al om 15:00 uur in plaats van 18:00 uur en was de eerste uren prikkelarm. Geen flitsen en harde geluiden dus, speciaal voor de mensen die daar gevoelig voor zijn. De pilot van een prikkelarme kermis, een initiatief van Evelyne Wijers, was vorig jaar op de dinsdagmiddag. Het concept is goed bevallen, alleen was het om diverse redenen beter de prikkelarme editie te verschuiven naar de zaterdagmiddag.

Regen

Iedereen was zaterdagmiddag welkom, dus ook de mensen zonder beperking. Men hoopt op die manier de sociale afstand tussen mensen mét en zonder beperking te verkleinen. Vrijwilligers, waaronder raadsleden, waren aanwezig om mensen bij de attracties te begeleiden. Helaas begon het klokslag 15:00 uur gelijk te regenen, waardoor het in ieder geval in de beginperiode vrij leeg bleef op het kermisterrein.

Toch nog geslaagd

Toch werd de tweede editie van de prikkelarme kermis een geslaagde, bleek toen we rond de klok van 18:00 uur weer een kijkje gingen nemen. Wijers en marktmeester Stef van de Poll laten beiden tegenover DeGroesbeek.nl weten tevreden te zijn over het verloop van de drie prikkelarme uren. “Ik heb veel blije gezichten gezien. Het was drukker dan vorig jaar, alleen het eerste uur was het minder vanwege de regen. Bezoekers kwamen van heinde en verre”, zegt Van de Poll.

Behoefte aan rust

Wijers voegt er aan toe dat niet alleen mensen met een beperking aanwezig waren, maar ook gezinnen die behoefte hebben aan een “rustige” kermis. Of opa’s en oma’s.“Je ziet ook goed dat er een ontspannen sfeer hangt en je hoort mensen zeggen tegen elkaar dat ze het wel lekker vinden zo”. De keuze voor de zaterdagmiddag juicht ze toe. “Dat is voor bezoekers veel beter in te plannen dan een dinsdagmiddag. Ook de exploitanten vinden dit prima”. Een evaluatie zal ook dit jaar weer volgen, laat ze desgevraagd weten.

Vanaf 18:00 uur gingen de lichten en het geluid aan. Het verschil viel daardoor direct op. De reguliere kermis, die tot en met woensdag 6 september zal duren, is daarmee begonnen.

Klik hier voor ons overzicht met info over de kermis in Groesbeek.


Meer foto’s van de kermis en attracties volgen later.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Enne grote PROFICIAT vur de familie Saedt.

Pedero

En waar is de vrouw van Henk saedt staat niet op de foto

Jaqelien

De ketting wie de zoon van R. Saedt om zijn nek heeft hangen is bijna groter dan die van de burgemeester

Pedro

Hulp burgenmeester

wpDiscuz