OJC Maddogs weer vaker open voor jongeren

GROESBEEK – Groesbeekse jongeren moeten een locatie krijgen om samen te komen en activiteiten te organiseren.


Entree OJC Maddogs. Archieffoto 2014. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Twee middagen + extra avond

OJC Maddogs zal vanaf deze maand tot en met eind 2017 dan ook vaker open zijn: twee middagen en één extra avond buiten de huidige openingstijden om. Burgemeester en wethouders zetten speciaal daarvoor een jongerenwerker in om dat te realiseren. De kosten voor deze pilot bedragen € 13.832,-.

Geen vrijwilliger

Maddogs is op dit moment alleen op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond geopend. Voorheen was het jongerencentrum ook overdag open, maar vanwege het gebrek aan vrijwilligers is dit niet meer mogelijk. Daardoor hebben de Groesbeekse jongeren niet echt meer een plek om samen te komen en hangen ze op plaatsen waar dat voor overlast zorgt, zoals Bellevue.

Container bij Heuvelland

De enige uitvalbasis voor jongeren is op dit moment de container bij sporthal Heuvelland. “Als jongeren nu ergens overlast veroorzaken kunnen wij ze daarheen sturen, maar dit is geen aantrekkelijke plek”, zegt het college daarover. Een jongerenwerker is met een groep jongeren aan het kijken hoe hangplek opgeknapt kan worden. Dan zouden er in ieder geval twee locaties zijn waar jongeren terecht kunnen.

Tof Millingen

Als voorbeeld voor dit pilotproject met Maddogs haalt het college jongerencentrum de Tof in Millingen aan. “De jeugd organiseert daar allerlei activiteiten voor het dorp en de jongeren. De jongeren die hier actief zijn ontwikkelen zichzelf en bouwen een band met de beheerder en jongerenwerker op”. En dat is ook de bedoeling voor Maddogs: Jongerenwerkers kunnen in het jongerencentrum een vertrouwensbasis opbouwen met jongeren. Zo kunnen de jongeren gestimuleerd worden activiteiten te organiseren.

Het project begint met een open inloop. Jongeren kunnen elkaar dan ontmoeten. Het idee is uiteindelijk om samen met de jongeren iets op te zetten en uit te voeren. Evaluatie van de pilot volgt in 2018.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handige Harrie
Er komen bijna geen jongeren. Activiteiten die ze organiseren in het weekend zijn voor een hele andere doelgroep, hardrock en metal muziek! Deze bandjes uit alle landen waaronder Duitsland en Engeland repeteren hier met regelmaat. Is de Maddogs ook al een repetitieruimte? Volgens mij hebben we Redhouse op De Horst daarvoor. Daarnaast is de De Maddogs op vrijdag en zaterdag avond tot 3 uur open en wordt de APV aan zijn laars gelapt! De “oude” garde heeft het nog steeds voor het zeggen en doet zijn eigen ding. De gemeente weet totaal niet wat er zich allemaal afspeelt hier. Ik… Lees meer »
wpDiscuz