[WIN!] Groesbeekse Kwis leeft in het dorp

GROESBEEK – Direct nadat de website van de Groesbeekse Kwis gelanceerd werd ontstond er in Groesbeek al veel belangstelling voor deelname aan deze dorpsquiz op zaterdagavond 25 november.


Foto: Arjan Broekmans.

De Groesbeekse Kwis bestaat uit een groot aantal vragen en opdrachten verdeeld over 10 hoofdstukken.

Wat is het?

Vragen over Oud Groesbeek, het Groesbeeks dialect, Groesbeek anno 2017 maar zeker ook hersenkrakers en algemene vragen over sport en muziek. Dus de Goesbeekse Kwis is zeker niet bedoeld voor alleen autochtone Groesbekers maar voor iedere inwoner van de gemeente. Wel is het handig om in je team een Groesbeker te hebben die al enige tijd hier woont.

Inschrijfmiddag

Op de website van Groesbeekse Kwis kan men met een inschrijfformulier een team aanmelden. Omdat er ook vragen en opdrachten buiten zijn is het aan te bevelen met minimaal vijf personen een team te vormen. Alles moet ook binnen een tijdsperiode van ongeveer vier uur opgelost worden. De officiële aanmelding geschiedt op zondagmiddag 1 oktober in Café De Comm aan de Dorpsstraat 12. Vertegenwoordigers van de teams krijgen naast een inschrijfbewijs ook een joker. Deze kan extra punten opleveren tijdens de quizavond. Deze inschrijfmiddag wordt omlijst met muziek van ‘ShortCut’.

Quizavond op 25 november

Op de quizavond van 25 november kan tussen 18.30 en 19.00 het Kwisboek opgehaald worden in Café De Comm. Tot 23.00 uur heeft men de tijd voor alle vragen en opdrachten. Voor 23.15 moet het Kwisboek weer ingeleverd worden bij café De Comm. De feestelijke prijsuitreiking waarop de winnaars bekend worden gemaakt is op zaterdagavond 16 december in zaal Verhoeven aan de Pompweg.

Win kaarten voor “Lekker Lache”

Als opwarmertje hier al twee algemene fotovragen over sport. Voor de winnaar worden door Zaal Verhoeven twee entreekaartjes beschikbaar gesteld voor de tonpratersavond Lekker Lache In Groesbeek op zaterdag 4 november.

1) Op welke dag reed Max Verstappen zijn eerste meters in een F1 auto?
2) Op welk circuit was dit?

Mail uw antwoorden naar [email protected]. Uit de goede inzendingen wordt op 22 september 2017 een winnaar bekend gemaakt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hermanus

Als dit soort vragen -los van de vragen over Groesbeek- ook gesteld worden tijdens de quizavond heeft iedereen het goed. De antwoorden op dit soort vragen heb je zo gevonden op internet met je mobieltje. Als kop van dit artikel staat KWIS en in de tekst heeft men het over QUIZ. Mag hopen dat de schrijver van dit artikel niet mee doet.

Gruusbek

Hermanus,

Wat moet jij een moeilijk leven hebben, man man man

Patje P.

Hoelang duurt de 24 uurs race van Spa en waar wordt die gehouden ?

De Meester.

Herm [email protected]… tsjonge…sjonge…jonge…Zoek de fout.

Gerard

Hermanus, hedde gij azijn gedronken ofwa?

Hans Verhoeven

Het goede antwoord is nog niet bij de organisatie van de Groesbeekse Kwis binnen gekomen…

wpDiscuz